Φούστα κλαρωτή και «ελεύθεροι τω πνεύματι» αδελφοί

Φούστα κλαρωτή και «ελεύθεροι τω πνεύματι» αδελφοί

Της μοδός σου λέει είναι η πετσέτα μπάνιου, ως φούστα εξόδου κι άντε εσύ τώρα να πιστέψεις πως ότι συμβαίνει σε τούτο τον πλανήτη, είναι φυσιολογικό!!!

Ναι καλέ, με το έτσι θέλω… μας επιβάλουν τα πάντα και εμείς οι «ελεύθεροι τω πνεύματι» ακολουθούμε πιστά τις εντολές τους, δίχως την παραμικρή αποστροφή, για να μην θεωρηθούμε οπισθοδρομικοί και εκτός εποχής.

Θυμάμαι, πριν κάποια χρόνια είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό μια μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή, με το όνομα Τζιμπρίλ Σισέ, ένας χαρισματικός και λατρεμένος για εμάς τους «βάζελους» αθλητής, για τον οποίο τότε το 2011 η αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής» είχε γράψει και τον καλούσε να πάει στο Καραϊσκάκη με «φουστάκι», με αφορμή την πρόσκλησή του να παραλάβει το βραβείο του άντρα της χρονιάς, προκαλώντας πανικό…

Τότε λοιπόν, γελούσαν όλοι… σχολιάζοντας ποικιλότροπος αυτή την εμφάνιση, κάτι που σήμερα, μετά από μια δεκαετία και, το θεωρούν φυσιολογικό, το να φοράς δηλαδή πάνω από το παντελόνι την πετσέτα τύπου «μπάνιου», «πισίνας», «σάουνας» ή «θαλάσσης» σαν φουστίτσα και να κυκλοφορείς, μες την τρελή χαρά!!!

Θα μου πεις, κι ο Ρουβάς κι ο Μαζωνάκης και ο Λάκης Γαβαλάς φόρεσαν φούστα… για να σου απαντήσω, πως ήταν φούστα και είχαν τον «τρόπο» να υποστηρίξουν αυτή τους την επιλογή!!!

Εμείς βρε δόλιε, πώς να το υποστηρίξουμε; Πώς να πας στον καφενέ με την πετσέτα μπάνιου να παίξεις χαλαρά το ταβλάκι σου και να πιείς το φρεντάκι σου και να μη φας την καζούρα της χρονιάς; Πώς να πας στη λαϊκή για ζαρζαβατικά και να μην ακούσεις το κλασικό: «καλέ φτερά» ή πως θα γλυτώσεις από τα κουδούνι που θα σου κρεμάσουν;

Ναι. Νέες τάσεις, νέα μόδα είναι σε όλα, αλλά με μέτρο βρε ψυχούλα μου. Δεν είναι τα πάντα για όλους και δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Και ελπίζω να κατανοούμε όλοι μας, πως ναι, υπάρχει ελευθερία έκφρασης, ένδυσης κ.τ.λ. και πως σεβόμαστε την κάθε επιλογή… αλλά μέχρι εκεί. Είμαστε πίσω σε πολλά άλλα και σε αυτά πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και όχι στην πετσέτα φούστα ή την φούστα κλαρωτή!!!

ΠΑΕγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35