Bonus για εξοικονόμηση ενέργειας…

Bonus για εξοικονόμηση ενέργειας…

Οικονομικά κίνητρα και αντικίνητρα προβλέπει η παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μείωση της κατανάλωσης στα δημόσια κτίρια

Τριπλή παρέμβαση με πακέτο μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας και το ξεφούσκωμα των λογαριασμών ρεύματος σε όλο τον δημόσιο τομέα επιχειρεί η κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δημόσιο πλήρωσε για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το 2021, 956 εκατ. ευρώ από 596 εκατ. ευρώ το 2020 και για το 2022 αναμένεται να δαπανήσει 1,165 δισ. ευρώ. Η ποσότητα ρεύματος που χρησιμοποιούν τα 212.000 κτίρια του Δημοσίου αντιστοιχεί στο 10,85% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα άμεσης και μακροπρόθεσμης δράσης με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% ετησίως και κατά 30% έως το 2030. Πρόκειται για παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν από απλές καθημερινές κινήσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου έως και την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης διαχείρισης και κατανάλωσης ενέργειας στην ύδρευση, την αποχέτευση και τον οδοφωτισμό. Οπως ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου οι παρεμβάσεις αφορούν:

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35