Οδήγηση στη βροχή: Τα SOS… που σώζουν ζωές

Οδήγηση στη βροχή: Τα SOS… που σώζουν ζωές

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπεται έως και την Παρασκευή.

Το κύμα κακοκαιρίας έχει φτάσει ήδη και μας αναγκάζει να προσέχουμε στους δρόμους λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Δείτε τι πρέπει να προσέξει κανείς προκειμένου να μετακινηθεί με ασφάλεια. Ιδιαίτερα τα λεγόμενα πρωτοβρόχια, τα οποία δημιουργούν τη γνωστή… σαπουνάδα στους δρόμους, λόγω τις παρατεταμένη ανομβρίας του καλοκαιριού.

Και επειδή το βρεγμένο οδόστρωμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο -κυρίως στην Ελλάδα με την κακή ποιότητα των δρόμων- το βασικό στοιχείο είναι τα ελαστικά μας, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Ειδάλλως όλα τα παρακάτω δεν έχουν κανένα νόημα. Από εκεί και πέρα, ιδού κάποιες απλές και κατανοητές «συμβουλές» για το πώς θα πρέπει να κινούμαστε σε βρεγμένο οδόστρωμα:

Ελαττώστε ταχύτητα

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε την ολίσθηση που δημιουργείται από το νερό στο δρόμο, τους ρύπους, λάδι κ.λπ. είναι να ελαττώσετε ταχύτητα. Η οδήγηση με μικρότερη ταχύτητα επιτρέπει την μεγαλύτερη επαφή του πέλματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση.

Διατηρείτε απόσταση από το προπορευόμενο όχημα

Η οδήγηση στη βροχή απαιτεί προσεκτική χρήση όλων των κύριων σημείων ελέγχου -τιμόνι, συμπλέκτη, φρένα και γκάζι- καθώς και μεγαλύτερο περιθώριο ασφάλειας για πιθανά λάθη και έκτακτες περιπτώσεις. Η απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο είναι 3 φορές μεγαλύτερη από ότι σε στο στεγνό, οπότε θα πρέπει να κρατήσετε περισσότερη απόσταση μεταξύ του αυτοκίνητου σας και του προπορευόμενου οχήματος από ό,τι σε συνθήκες στεγνού οδοστρώματος.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35