Διαλέξτε τις μπάλες του γκολφ, όχι την άμμο. Μια εξαιρετική συμβουλή!!!


Ένας καθηγητής ανέβηκε στην έδρα του, έχοντας μπροστά του κάποια αντικείμενα. Αφού οι μαθητές του τακτοποιήθηκαν στις θέσεις τους, πήρε ένα μεγάλο βάζο και το γέμισε με μπαλάκια του γκολφ. Στη συνέχεια τους ρώτησε αν το βάζο ήταν γεμάτο...


Όλοι μαζί απάντησαν, ναι.


Ο καθηγητής στη συνέχεια πήρε ένα κουτί με μικρά βότσαλα και το άδειασε μέσα στο βάζο. Κούνησε ελαφρά το βάζο. Τα βότσαλα κύλησαν μέσα στο βάζο και κατέλαβαν τα κενά τμήματα ανάμεσα στις μπάλες. Στη συνέχεια ζήτησε πάλι από τους μαθητές του, να του πουν αν το βάζο ήταν τώρα γεμάτο. Συμφώνησαν ότι ήταν πράγματι γεμάτο.

Ο καθηγητής ακολούθως πήρε ένα κουτί με άμμο και το άδειασε στο βάζο. Φυσικά, η άμμος γέμισε όλα τα κενά που υπήρχαν στο βάζο. Ζήτησε για μια ακόμη φορά, από τους μαθητές του να απαντήσουν αν το βάζο ήταν γεμάτο. Οι μαθητές σίγουροι πλέον, απάντησαν, ομόφωνα, ναι. Ο καθηγητής πήρε τότε δύο κουτάκια μπύρας από μια σακούλα που ήταν κάτω από το τραπέζι και έχυσε όλο το περιεχόμενο μέσα στο βάζο, συμπληρώνοντας ουσιαστικά τα κενά μεταξύ των κόκκων της άμμου. Οι μαθητές γέλασαν.

«Τώρα», είπε ο καθηγητής, καθώς το γέλιο τους υποχωρούσε «θέλω να καταλάβετε ότι αυτό το βάζο, αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Οι μπάλες του γκολφ είναι τα μεγάλα, τα σημαντικότερα πράγματα. Είναι η οικογένειά σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι φίλοι σας, οι αγαπημένες σας ασχολίες - πράγματα δηλαδή που ακόμη κι αν όλα τ’ άλλα λείψουν και παραμείνουν μόνο αυτά, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη. Τα βότσαλα είναι άλλα σημαντικά μεν αλλά δευτερεύουσας σημασίας πράγματα, όπως τα πλούτη σας, το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα - τα μικροπράγματα.

Αν βάλετε την άμμο στο βάζο πρώτα, δεν υπάρχει χώρος για τα βότσαλα ή τα μπαλάκια του γκολφ. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή. Εάν ξοδεύετε όλο το χρόνο και την ενέργειά σας για μικρά πράγματα, ποτέ δεν θα βρείτε χρόνο για τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς. Δώστε σημασία στα πράγματα που είναι σημαντικά για την ευτυχία σας. Παίξτε με τα παιδιά σας. Ασχοληθείτε μαζί τους. Βγάλτε το σύντροφό σας έξω για δείπνο, για ένα ποτό. Βρεθείτε με τους αγαπημένους σας φίλους ή συγγενείς. Δώστε προτεραιότητα στις «μπάλες του γκολφ» στα πράγματα δηλαδή που πραγματικά αξίζουν στη ζωή. Καθορίστε τις προτεραιότητες σας. Τα υπόλοιπα είναι απλά άμμος»


Ένας από τους μαθητές σήκωσε το χέρι του και ζήτησε να μάθει τι αντιπροσώπευε η μπύρα σε όλα αυτά. Ο καθηγητής χαμογέλασε. «Είμαι ευτυχής που ρωτάς. Ήθελα ακριβώς να σας δείξω ότι, δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι, ή πόσο γεμάτη μπορεί να φαίνεται η ζωή σας. Πάντα υπάρχει χώρος για μια- δυο μπυρίτσες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα»… (ergasiaka)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35