3 παράδοξες «παρενέργειες» του σεξ!!!


Το σεξ μάς φτιάχνει τη διάθεση και μας τονώνει την αυτοπεποίθηση, έχει όμως και μερικές παράξενες «παρενέργειες» που δε θα περίμενε κανείς...Δείτε ποιες είναι αυτές και πού οφείλονται.

1. Νύστα

Κατά τον οργασμό αλλάζει η ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Ερευνητές από την Ολλανδία διαπίστωσαν ότι τη στιγμή της κορύφωσης περίπου στο 70% του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου (το οποίο ελέγχει τη λήψη αποφάσεων) η ροή είναι μειωμένη. Χωρίς αρκετό αίμα δεν ενεργοποιούνται αρκετοί νευρώνες του εγκεφάλου κι έτσι κάνει την εμφάνισή της η έντονη υπνηλία. Παράλληλα, με τον οργασμό απελευθερώνεται τεράστια ποσότητα ενδορφινών, οι οποίες συμβάλλουν στη χαλάρωση και μας κάνουν να αισθανόμαστε μια ευχάριστη κούραση.

2. Δυσκολία ενούρησης

Κατά τον οργασμό συστέλλονται οι σφιγκτήρες μύες, με αποτέλεσμα να κλείνει το άνοιγμα της ουροδόχου κύστης. Χρειάζεται χρόνος ώστε να χαλαρώσουν οι μύες μετά το σεξ.

3. Κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών


Κατά τη διάρκεια του σεξ, τα νεύρα μεταδίδουν σήματα κατά μήκος του νωτιαίου μυελού, σε συγκεκριμένες νευρικές διόδους. Παράλληλα, τη στιγμή του οργασμού συστέλλονται οι μύες της λεκάνης. Όταν ο οργασμός είναι πολύ έντονος, ενεργοποιούνται και διπλανά νεύρα, όπως αυτό που ελέγχει την αίσθηση στην πατούσα... (onmed)Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35