Σχολικό βοήθημα 300 ευρώ: Τί ισχύει για φέτος και πώς θα το εισπράξεις…


Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αθήνας και ενημερωθήκαμε σχετικά με το τι ισχύει αυτή τη στιγμή για τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών και είσπραξη του σχολικού βοηθήματος, μας λένε...


οι συνεργάτες του singleparent


Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως ο σωστός όρος δεν είναι “σχολικό βοήθημα” αλλά “Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης”. Χάριν συντομίας ωστόσο και επειδή τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο σχολείο, έχει δοθεί ο τίτλος “Σχολικό βοήθημα”.

Σύμφωνα λοιπόν με το  άρθρο 27 του Νόμου 3016/2002 παράγραφος 1, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρείς για να λάβεις την οικονομική ενίσχυση των 300 ευρώ, είναι:

1.Το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα να ανέρχεται μέχρι τις 3.000 ευρώ.

2. Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να έχουν οιαδήποτε περιουσία στο όνομά τους.

3. Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να μισθώνουν κάποια οικία, αλλά να φιλοξενούνται κατά δήλωσή τους στην Εφορία.

4. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Τα ανήλικα τέκνα θα πρέπει να φοιτούν σε Δημοτικό Σχολείο ή σε Γυμνάσιο και να είναι μέχρι 16 ετών.

Να έχεις υπόψη σου ότι θα χρειαστείς:

-εκκαθαριστικό της Εφορίας

-βεβαίωση του Διευθυντή του Σχολείου ότι το ανήλικο τέκνο φοίτησε σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Δημοτικό και Γυμνάσιο)

-πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα το λάβεις από τον Δήμο όπου έχεις την οικογενειακή σου μερίδα ή από τα ΚΕΠ.

Διαδικασία
Κατόπιν λοιπόν επικοινωνίας με τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αθηνών, μας ενημέρωσαν καταρχάς ότι η σχετική εγκύκλιος για φέτος,  έχει αποσταλεί στα σχολεία και πως όλοι οι διευθυντές και υπάλληλοι των διευθύνσεων εκπαίδευσης είναι ενήμεροι. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος αρμόδιος σου πεί πως δεν γνωρίζει, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ακολουθήσεις τη διαδικασία, θα πρέπει να πας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου ανήκει το σχολείο του παιδιού σου και να ζητήσεις να δείς τον υπάλληλο που χειρίζεται τα οικονομικά ζητήματα, ώστε να του το αναφέρεις και να σε εξυπηρετήσουν από εκεί.

Σε περίπτωση που δεν βρείς κάποιο κώλυμα, με τη λήξη του διδακτικού έτους, υποβάλλεις τα δικαιολογητικά στο διευθυντή ή στη διευθύντρια του σχολείου.

Στην αίτηση που θα κάνεις στο σχολείο, θα σου ζητηθεί και IBAN τραπεζικού λογαριασμού ώστε να σου κατατεθούν τα χρήματα. Μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία στο σχολείο δεν κάνεις ΚΑΜΙΑ περαιτέρω ενέργεια, απλώς περιμένεις να μπούν τα χρήματα στο λογαριασμό σου.


Πλέον οι Δ.Ο.Υ. δεν είναι αρμόδιες για τη διαδικασία και την πληρωμή της συγκεκριμένης ενίσχυσης, παρά μόνο το σχολείο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τη συγκεκριμένη εισοδηματική ενίσχυση, εν συντομία “σχολικό βοήθημα”, θα τη πάρεις για το έτος 2012-2013. Περισσότερες πληροφορίες για το σχολικό βοήθημα, μπορείς να πάρεις με μια ματιά σε παλαιότερα άρθρα μας εδώ!!! Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35