Αθανάσιος Κατσίμπελης: "Να ελεγχθούν άμεσα οι παιδικές χαρές της Ηλείας"…


Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ, Αθανάσιος Κατσίμπελης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής...



"Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Παιδιού πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε παιδί ένα επίπεδο ζωής που να επιτρέπει τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξή του.

Στο πλαίσιο αυτό αναφαίρετο δικαίωμα του παιδιού συνιστούν οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, η ενασχόληση με τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και, γενικότερα, με δραστηριότητες οι οποίες είναι κατάλληλες για την ηλικία του. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί αναπτύσσει την προσωπικότητά του, κοινωνικοποιείται και διευρύνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Αποτελεί, συνεπώς, χρέος της Πολιτείας να μεριμνά για την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για ασφαλές παιδικό παιχνίδι. Οι νέες συνθήκες ζωής εξάλλου ωθούν τους γονείς και τα παιδιά στις παιδικές χαρές των Δήμων και των Κοινοτήτων, όπως επίσης και στους παιδότοπους.

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου είχα αναφερθεί σε άρθρο μου στον τοπικό τύπο στις επικίνδυνες και παράνομες παιδικές χαρές της Ηλείας αλλά και του Δήμου Πύργου. Το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 13χρονου σε Λούνα Παρκ θα μπορούσε να μην έχει συμβεί. Μια βόλτα στις περισσότερες παιδικές χαρές της πόλης του Πύργου αλλά και της Ηλείας θα σας πείσει πως δεν τηρούνται σε αυτές οι προδιαγραφές ασφαλείας και το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που περιλαμβάνεται στην Υ.Α 28492/2009, ΦΕΚ Β΄931.

Δεν μπορεί να θέτουμε σε κίνδυνο παιδικές ζωές λόγω της ανικανότητας των υπευθύνων.

 Χαιρετίζω την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη και ζητώ κι εγώ να ελεγχθεί άμεσα αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων της Ηλείας, καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης της καταλληλότητας τους.

Χρέος όλων μας πάνω από όλα η προστασία των νέων.

Να μη συνηθίζουν τα μάτια μας την παρακμή στην οποία καταδίκασαν εμάς και τα παιδιά μας.


Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας."



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35