Ο Πανούλης… πρέπει να ζήσει!!!


Του Γιάννη Σπυρούνη



Το δράμα συνεχίζεται για τον Πάνο Βόλαρη στον Πύργο, ή πιο γνωστά σε όλους τον Πανούλη της πλατείας. Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη έγινε δέκτης καταγγελιών σχετικά με την κατάσταση που ζει…


σήμερα ο Πανούλης και χθες κινητοποιήθηκε και τον επισκέφθηκε. Στο σπίτι του στη Δεξαμενή, βρήκε εργάτες να δουλεύουν, που σύμφωνα με πληροφορίες πήγαν εκεί μετά την γνωστοποίηση της επίσκεψης της ΜΚΟ. Γείτονες καταγγέλλουν πως συνεχίζουν να τον φροντίζουν και πως τα προβλήματα είναι πολλά για τον Πανούλη, που οι περισσότεροι συμπαθούν, άλλοι τον κοροϊδεύουν και κάποιοι, φρόντισαν στο παρελθόν να τον βασανίσουν…


Όση ώρα βρισκόμαστε έξω από το σπίτι του Πανούλη, αυτός κοιτά αγαπημένα πρόσωπα και βουρκώνει. Καταλαβαίνει πως όλοι μιλούν για αυτόν, για το δράμα του. Και εκείνος τι να κάνει…; Καταλαβαίνει πως έχει ανάγκη την φροντίδα, αναγνωρίζει εκείνους που του την προσφέρουν… όμως μόνος του δεν μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του.

 Η γειτόνισσά του και γυναίκα που τον φροντίζει εδώ και πολύ καιρό μιλώντας στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, μίλησε για στιγμές στο παρελθόν αλλά και για αυτά που συμβαίνουν αυτή την περίοδο με τον Πάνο. «Ένα βράδυ ο Πανούλης ήρθε στην πόρτα μου και φώναζε. Σηκώθηκα και πήγα στο σπίτι του, τον βρήκα στο έδαφος, τον είχαν ξεσκίσει τα ποντίκια, είχε πληγές παντού. Αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό. Διαμαρτυρήθηκα και ενδιαφέρθηκε ο Φώτης Δημόπουλος. Ο Πάνος έπαιρνε μια σύνταξη και ζούσε όμως πολύ άσχημα. Από τότε τον φροντίζουμε συνέχεια. Κινηθήκαμε στην Πρόνοια η οποία ήρθε τώρα. Ο Πανούλης ζούσε άσχημα και έπρεπε να τον βοηθήσουμε, με φαγητό, με ιατρική φροντίδα, με περίθαλψη. 
Όταν πήγα στην Πρόνοια επενέβη ο Εισαγγελέας» είπε η Διαμάντω Βλαστού. «Τη σύνταξη δεν την παίρνει, εμείς τον φροντίζουμε και ο Φώτης Δημόπουλος. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Τώρα εμφανίστηκε η Πρόνοια τον Φεβρουάριο, μας έδωσαν εκατό ευρώ για να του πάρουμε κάποια πράγματα. Το χειμώνα τον βρήκα να κοιμάται χωρίς κουβέρτα, χωρίς τίποτα. Τον ντύσαμε, του δώσαμε κουβέρτες… Αν είχε τη μάνα του θα ζούσε βασιλικά. Δεν τον άφηνε…» ανέφερε η γειτόνισσα του Πανούλη.
Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη ήταν η οργάνωση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες καταγγελίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Πανούλης στο σπίτι του. Ο Γιώργος Λαγκαδινός έδωσε συγχαρητήρια και ευχαρίστησε την κα Διαμάντω Βλαστού, για την προσοχή και το ενδιαφέρον που δείχνει τα τελευταία χρόνια στον Πανούλη, προσέχοντάς τον σαν παιδί της. «Με οποιεσδήποτε συνθήκες είναι δίπλα του σε κάθε του ανάγκη, για να τον βοηθήσει. Ευχαριστώ και το Φώτη Δημόπουλο που έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία στον άνθρωπο αυτό. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Τις τελευταίες ημέρες δεχθήκαμε τηλεφωνήματα για τον Πανούλη, ότι κακοπερνά, δεν έχει να φάει και πολλά άλλα. 

Ο κ. Εισαγγελέας έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και με δικαστήριο μεταφέρθηκε η σύνταξή του στην διαχείριση κοινωνικών λειτουργών από τη Π.Ε. Ηλείας. Εμείς επικοινωνήσαμε και μας είπαν πως αυτές τις ημέρες θα αρχίσουν έργα στο σπίτι του Πανούλη και πράγματι αυτό έγινε από χθες (σ.σ. προχθές). Βέβαια τα προβλήματα του Πανούλη δεν είναι μόνο το σπίτι, πρέπει να τρέφεται. Τον αντιμετωπίζει σα δικό της παιδί η κα Διαμάντω παρά τα δικά της προβλήματα, αλλά θα έχει και τη δική μας στήριξη. Θα παρακολουθούμε την υπόθεση του Πάνου. Ο Πανούλης έχει τα χρήματά του, πρέπει να διατεθούν σωστά για να ζήσει καλά. Αν πάει σε ίδρυμα δεν θα είναι καλά».

Ο κ. Λαγκαδινός επισήμανε πως η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη είναι εθνική ΜΚΟ με διεθνές μητρώο και έδρα στην Αμαλιάδα στο νομό Ηλείας. Δεν πρόκειται για παράρτημα, ενδιαφέρεται για όλο τον κόσμο και την αγάπη που της προσφέρουν τη μεταφέρει σε όλο τον κόσμο. Έτσι χθες στον Πάνο προσφέρθηκαν ελαιόλαδο από την Ηλειακή Ελαιουργία, κρέας από το κρεοπωλείο Πάνου Διαμαντόπουλου, εσώρουχα από τη βιοτεχνία Παπαδοπούλου, τρόφιμα από όσα συγκεντρώνει η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη.

Επίσης μέχρι να του δοθούν τα χρήματα του και να έχει αξιοπρεπή διατροφή το εστιατόριο «ο Νικόλας» κάθε μεσημέρι θα του φέρει το φαγητό του για μεσημέρι και βράδυ, στο σπίτι του. «Πρέπει να ζήσει ο Πανούλης, ξεπερνώντας τα προβλήματα που έχει» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης κ. Λαγκαδινός... (ilialive)




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35