Χειρουργικές βίδες από μετάξι!!! Επανάσταση στην ορθοπεδική…


Μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της ορθοπεδικής χειρουργικής πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν χειρουργικές βίδες και δίσκους από ένα υλικό που λέγεται ιατρικό μετάξι...



Ερευνητές από τη Σχολή Μηχανικής του Πανεπιστημίου Ταφτς της Μασαχουσέτης σε συνεργασία με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο υλικό, το οποίο είναι διάλυμα μεταξιού σε αλκοόλη, προκειμένου να αναπτύξουν νέα υλικά που θα είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν θα ασκούν πίεση στα οστά.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, όταν οι πρωτεΐνες του μεταξιού «διπλώνονται» με πολύπλοκους τρόπους αποκτούν ιδιαίτερη αντοχή, ενώ με τη χρήση ειδικών υλικών που χρησιμοποιούνται ως «καλούπια» αποκτούν το απαραίτητο σχήμα.

Με τον τρόπο αυτόν, οι επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν 28 βίδες, τις οποίες τοποθέτησαν στα πίσω άκρα έξι ποντικιών. Για τις επόμενες τέσσερις με οκτώ εβδομάδες όλες λειτουργούσαν φυσιολογικά, ενώ στη συνέχεια τα υλικά άρχισαν να βιοδιασπώνται στον οργανισμό των ποντικιών.

Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής έδειξαν ότι οι χειρουργικές βίδες και οι δίσκοι από ιατρικό μετάξι θα μπορέσουν στο μέλλον να αντικαταστήσουν τα μεταλλικά και συνθετικά εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την αποκατάσταση των καταγμάτων στον άνθρωπο.


Τα εμφυτεύματα από ιατρικό μετάξι θα διαλύονται στον ανθρώπινο οργανισμό μετά την αποκατάσταση της βλάβης και έτσι οι ασθενείς δεν θα υφίστανται τις παρενέργειες που προκαλούν τα μεταλλικά εμφυτεύματα, τα οποία ασκούν πίεση στα οστά λόγω της ακαμψίας του υλικού, ενισχύουν τον κίνδυνο λοιμώξεων και μετά την αποκατάσταση της βλάβης αφαιρούνται με αρκετή ταλαιπωρία… (exedra)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35