Η μορφή του Χίτλερ σε ετικέτες κρασιού που προκαλούν!!! (foto)


Μετά τον Χίτλερ και άλλες αμφιλεγόμενες προσωπικότητες απεικονίζονται στις ετικέτες της Ιταλικής Vina Lunardelli η οποία στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Ιταλικές διωκτικές αρχές...



Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο επέλεξε να φιλοξενήσει στις ετικέτες του η Ιταλική Vina Lunardelli που έχει έδρα το Ουντίνο.

Η "Ιστορική Σειρά", όπως αποκαλείται είναι η συνέχεια μιας σειράς ετικετών  κρασιών που είχαν προκαλέσει σάλο και απεικόνιζαν τον Χίτλερ.

Ένα από τα μπουκάλια είχε την ονομασία "Mein Kampf" (Ο αγών μου), και ένα άλλο "Ein volk, ein Reich, ein Fuhrer" (Ένας λαός, ένα έθνος, ένας ηγέτης).

Σε άλλες ετικέτες ο Χίτλερ απεικονιζόταν σε διαφορετικές πόζες ενώ σε μία χαιρετούσε ναζιστικά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, οι ετικέτες αυτές ανήκουν σε μια σειρά κρασιών "που μας θυμίζουν τη ζωή των θαυμαστών προσωπικοτήτων της ιταλικής και της παγκόσμιας ιστορίας", όπως ο Τσε Γκεβάρα, ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Καρλ Μαρξ, ο Μπενίτο Μουσολίνι, Τσόρτσιλ, Ναπολέον  κλπ.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας αναφέρουν ότι το κρασί με τις ετικέτες του Χίτλερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Γερμανία και την Αυστρία.



Ένα μπουκάλι με το Χίλτερ ή το Στάλιν στην ετικέτα του, πωλείται προς 3,3 ευρώ. Ο παραγωγός παρά την κριτική που του έχει ασκηθεί δε σκοπεύει να σταματήσει να πουλά το κρασί του.

Το  κρασί με την ετικέτα του Χίτλερ είναι αυτό που προτιμάται περισσότερο με αποτέλεσμα να πωλούνται 30.000 μπουκάλια ετησίως ενώ πουλήθηκαν κυρίως σε Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι τα εντόπισαν σε πρατήρια καυσίμων στη βόρειο Ιταλία.


H χρήση ναζιστικών η ρατσιστικών συμβόλων είναι απαγορευμένη στη Γερμανία. Στην Ιταλία όμως κάποιος μπορεί να βρει ημερολόγια με τη μορφή του Μουσολίνι και κασέτες με τις ομιλίες του στα ίδια καταστήματα που πωλούν παιχνίδια Πόκεμον... (news247)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35