Μπορεί να είναι νηστίσιμο, δεν παύει όμως να σε κολάζει με τη γεύση και την εμφάνισή του...
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/3 κούπες λευκή ζάχαρη
2/3 κούπας κακάο
1 1/2 κγ μαγειρική σόδα
1/4 κούπας ηλιέλαιο
1/4 κούπας λιωμένη μαργαρίνη
1 κούπα ζεστό νερό
1 κγ απόσταγμα βανίλιας
1 κούπα πουρέ μπανάνας
Παρασκευή:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα στα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το λάδι, το ζεστό νερό, τη μαργαρίνη και τη βανίλια και αναμειγνύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε ξανά, για 2-3 λεπτά. Η ζύμη θα έχει ρευστή υφή. Την τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά πριν το αναποδογυρίσουμε σε μια πιατέλα... (apospasma)