Όλοι πήραν και από κάτι στις Χρυσές Σφαίρες 2014...


Ο αμερικανικός ρατσιστικός Νότος του 19ου αιώνα, η νόσος του AIDS, και η πολιτική διαφθορά στη Νέα Υόρκη είναι τα θέματα τα οποία  πραγματεύονται μερικές από τις ταινίες που ξεχώρισαν στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Tα βραβεία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Λος Άντζελες δόθηκαν...


την Κυριακή το βράδυ στο Λος Αντζελες και εφέτος ήταν μοιρασμένα.


Το αντιρατσιστικό δράμα «12 χρόνια σκλάβος» του Στιβ Μακ Κουίν κέρδισε  το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας αλλά ήταν το μόνο βραβείο που κέρδισε. Μόνον δυο ταινίες άλλωστε στις εφετινές Σφαίρες κέρδισαν παραπάνω από ένα βραβείο.

Η μια εκ των δυο ήταν ο «Οδηγός διαπλοκής» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, που αναφέρεται σε ένα πολιτικό σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970 και προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη και στην Ελλάδα. Στις Χρυσές Σφαίρες η ταινία εντασσόταν στη  κατηγορία «κωμωδία ή δράμα» (χωρίς να είναι ούτε το ένα ,ούτε το άλλο) και απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδία ή μιούζικαλ, γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία ή δράμα για την Εϊμι Ανταμς και Β’ γυναικείου ρόλου για την Τζένιφερ Λόρενς (φωτο.).

Η δεύτερη ταινία που κέρδισε παραπάνω από ένα βραβείο δεν έχει παιχτεί ακόμα στην Ελλάδα και είναι το «Dallas Buyers Club» του Ζαν Μαρκ Βαλέ. Το φιλμ ξεχώρισε για τις ερμηνείες των Μάθιου Μακ Κόναχι και Τζάρεντ Λέντο (φωτο.) που υποδύονται δυο πάσχοντες από AIDS. Ο Μακ Κόναχι (ολοκληρωτικά μεταμορφωμένος) για τις ανάγκες του ρόλου του, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας και ο Λίντο το ερμηνείας σε Β’ ανδρικό ρόλο .

Η Κέιτ Μπλάνσετ, το μεγάλο φαβορί εφέτος και στα Οσκαρ απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία και στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο δόθηκε η δεύτερη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας του για ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε,τον «Λύκο της Wall Street» (η πρώτη ήταν για τον «Ιπτάμενο κροίσο»).

Το αγαπημένο και στην Ελλάδα «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας και στον Σπάικ Τζόνζι δόθηκε το βραβείο καλύτερου σεναρίου για το ψυχολογικό δράμα «Her» που θα δούμε σε λίγο καιρό στις αίθουσες.

Το «Ψυχρά κι ανάποδα» της Ντίσνεϊ απέσπασε το βραβείο καλύτερου κινουμένου σχεδίου και ο Αλεξ Ιμπερτ κέρδισε το βραβείο καλύτερης μουσικής για την δουλειά του στο «Όλα χάθηκαν» του Τζ. Σι Τσάντορ από το οποίο απουσιάζουν παντελώς οι διάλογοι..

Τέλος, σε ότι αφορά πάντα τα κινηματογραφικά βραβεία, η ιταλική «Τέλεια ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο κέρδισε το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Στα τηλεοπτικά βραβεία το «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ κέρδισε το βραβείο καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειρά και ο πρωταγωνιστής του, Μάικλ Ντάγκλας, το καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου.  Στην παραγωγή ΗΒΟ η οποία ωστόσο στην Ευρώπη βρήκε διανομή στους κινηματογράφους, ο Ντάγκλας υποδύεται τον σόουμανΛιμπεράτσε που επίσης πέθανε από AIDS. Η Ελίζαμπεθ Μος κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε μίνι σειρά ή τηλεταινία. Το «Breaking bad» χρίστηκε καλύτερη δρaμαατική σειρά.


Μένει να δούμε κατά πόσο θα συμπέσουν εφέτος τα βραβεία των Χρυσών Σφαιρών με τα Όσκαρ των οποίων οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου... (tovima)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35