Ο ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί» σκιτσογράφο!!!


Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί δημοσιογράφους το ξέραμε. Από τον Γιάννη Πρετεντέρη, μέχρι τον Ηλία Κανέλλη και σύσσωμη τη δημοσιογραφική ομάδα της ΔΤ. Είδαμε εμπάργκο σε εκπομπές, προσωπικές επιθέσεις κάτω από τη ζώνη και πολλά άλλα «πολυπολιτισμικά» και «προοδευτικά» διαβήματα...



Το αξιοσημείωτο των παραπάνω, είναι πως η αντιπολίτευση δεν κριτικάρει τις απόψεις των συγκεκριμένων κυρίων, αλλά τους επιτίθεται προσωπικά. Λάθος δεν είναι οι απόψεις τους αλλά αυτοί οι ίδιοι. Για τις διάφορες συνιστώσες, άπαξ και ένας δημοσιογράφος διαφωνεί είναι «πουλημένος στα αφεντικά». Πιο μονολιθική προσέγγιση δεν υπάρχει.

Η Χρυσή Αυγή, τουλάχιστον, έχει και λίγη φαντασία στις αντίστοιχες επιθέσεις της. Προσθέτει κάτι απο «εβραιομασονική συνωμοσία», κάτι τις απο «μυστικές υπηρεσίες» και λίγο απο «υπόγεια συμφέροντα». Στο ΣΥΡΙΖΑ το χαβά τους. Το «αφεντικά και δούλοι» παίζει στο repeat.

Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι τώρα, όμως, είναι πως η αντιπολίτευση στοχοποιεί και την καλλιτεχνική έκφραση.  Σε άρθρο της ιστοσελίδας rednotebook.gr – ενός site που απηχεί τις τάσεις του μικρόκοσμου του ΣΥΡΙΖΑ – ο σκιτσογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Δημήτρης Χαντζόπουλος χαρακτηρίζεται ως «Hismaster’s voice». Αφορμή ένα σκίτσο του που διακωμωδούσε το Σαββατιάτικο show της κυρίας Κωσταντοπούλου στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Προσέξτε! Αυτή τη φορά δεν μιλάμε για ένα δημοσιογράφο – που στο κάτω κάτω συμμετέχει ενεργά στην πολιτική αρένα και είναι πιθανό να δεχθεί πολιτική κριτική– αλλά για έναν καλλιτέχνη. Και, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό κόμμα στοχοποιεί την καλλιτεχνική έκφραση. Το είχε κάνει πρώτη η Χρυσή Αυγή με μεγάλη επιτυχία στο «Χυτήριο».


Και αν για όλους εμάς τους δημοκρατικούς πολίτες που απεχθανόμαστε κάθε είδους λογοκρισία τα παραπάνω αποτελούν μέγιστη προσβολή, για το ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα. Άν συνεχίσει με αυτό το τροπάριο, σε λίγο θα αποτελεί τον καλύτερο συνήγορο της θεωρίας των δύο άκρων... (aixmi)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35