Βγές στους δρόμους όπως σε γέννησε η μάνα σου…


Άντε λέω, ας τα δεχθώ και εκεί ήταν που τα πήρα, καθώς διαπίστωσα ότι τα ρούχα-χρώματα που δεν υπήρχαν στην γκαρνταρόμπα μου, με τοποθετούσαν σε μια κατηγορία ανθρώπων– φαντασμάτων, που μισούσαν τον ίδιο τους τον εαυτό...



Τι πάει να πει δηλαδή που δεν έχω γκρι ρούχα; Ότι δεν είμαι διακριτικός και ότι είμαι γενικά αδιάφορος; Δεν νομίζω. Και σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζω τι μου αρέσει και τι θέλω.

Όσο για σένα που πιθανόν να κοιτάζεις τώρα τι ρούχα φοράς, ένα θα σου πω, χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να θέλω να επηρεάσω τη γνώμη σου και τη φιλοσοφία σου περί προσωπικότητας χρωμάτων.

Φόρα αυτά που σου αρέσουν και ταιριάζουν στα χρώματά σου και αδιαφόρησε για το τι δηλώνει το κάθε χρώμα κι αν εκφράζει την προσωπικότητά σου, τις ιδεολογίες σου και γενικά το χαρακτήρα σου.

Για την ιστορία πάντως αρκεί να σου αναφέρω, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του  ειδικού, ότι:


·       Όσοι φορούν μαύρα ρούχα είναι φαν της σοβαρότητας και της μυστικοπάθειας. Για να τους πάρεις κουβέντα πρέπει να τους χρυσώσεις και για να ταυτιστείς μαζί τους πρέπει να είσαι μια από τα ίδια. Το θετικό τους είναι ότι δεν τους μαντρώνεις με τίποτα κι αν σε βάλουν στο μάτι, βρες τρόπο να εξαφανιστείς από προσώπου γης.

·      Όσοι φορούν καφέ ρούχα δηλώνουν σταθερότητα και κολλημένοι με τα πιστεύω τους, αλλά κάπου–κάπου κάνουν και την κουτσουκέλα τους για να δώσουν ρυθμό και ένταση στη ζωή τους. Αν όμως τους πιάσει κατάθλιψη, ο Θεός να βάλει το χέρι του να μη σε βγάλει στο δρόμο τους.

·       Όσοι φορούν έντονα ρούχα, ναι μεν είναι μέσα σ’ όλα, διασκέδαση –σεξ –αμαρτίες –ακολασίες, αλλά βαθιά μέσα τους έχουν καλά κρυμμένα παιδικά τραύματα και ένοχα μυστικά του παρελθόντος. Μέσα από την έντονη ενεργητικότητα και τον αχαλίνωτο αυθορμητισμό τους, προσπαθούν να πνίξουν φοβίες και κοινωνικές περιθωριοποιήσεις.


Ο ειδικός των χρωμάτων όμως, δεν σταματούν εδώ. Πάει ακόμα παρακάτω και καθώς ανακατεύει τα χρώματα με την ψυχολογία, την καθημερινότητα και την ψυχική ανάταση του ατόμου, σου αραδιάζει και σου προτείνει τα ακόλουθα:


·        Βάλε κόκκινο στη ζωή σου για να έχεις μια καρδιά ντούρασελ και για να μην σε πιάνει καμία ίωση, καμία αδυναμία–ατονία. Προσοχή όμως σου λέει στην υπερβολή, γιατί μπορεί να σου προκαλέσει βίαιο ντουβρουτζά με έντονο το αίσθημα του… και δέρνω!

·         Βάλε πράσινο στη ζωή σου για να τα πηγαίνεις όλα αμάσητα και να μην σου πρήζει κανείς το στομάχι και τα… νεφρά. Η υπερβολή εδώ κάνει καλό, γιατί σε κάνει φυτό.

·    Βάλε μπλε στη ζωή σου και δώσε τέλος στους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες που σε βασανίζουν τόσα χρόνια και απαλλάξου από τη μόνιμη φαγούρα στα απόκρυφα σημεία του σώματος σου. Είναι το χρώμα που ηρεμεί τους εχθρούς σου και καταπραΰνει τις υστερίες του δεσμού σου.


Τώρα εσύ, αν δεν πείστηκες με όλα αυτά και θέλεις να κάνεις του κεφαλιού σου, που για μένα είναι το πιο φυσιολογικό, βγες στους δρόμους όπως σε γέννησε η μάνα σου και άσε τους άλλους να ψάξουν να βρουν τα χρώματα που θα βάλουν για να τυφλώσουν τα μάτια τους και να πνίξουν την ερωτική –σεξουαλική έλξη που τους προκαλείς!



(Η κοινωνία των χρωμάτων!!! Β’ μέρος)



(Απόσπασμα από το βιβλίο του Παύλου Ανδριά, «Άντε και… σας πίστεψα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, Χ. Τρικούπη 31, τηλ. 210 3300443)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35