Πόσο θα κρατήσει αυτή η σχέση;


Κάνε το τεστ και μάθε...

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, ονειρευόμαστε έναν έρωτα που θα κρατήσει για πάντα, έναν αιώνιο δεσμό. Πόσο ρεαλιστικά ωστόσο αποδεικνύονται αυτά τα όνειρα με το πέρασμα του χρόνου; Η σχέση η δική σας έχει τα εφόδια και τη δύναμη να αντέξει στο χρόνο ή τη νιώθετε...


ευάλωτη και ασταθή; Εσείς και ο/η σύντροφός σας έχετε τη διάθεση, την υπομονή και την αντοχή να την κάνετε να κρατήσει ή προτιμάτε να μη σκέφτεστε το μέλλον; Μπορείτε να κάνετε αυτό το τεστ και οι δύο και μετά να συγκρίνετε τα αποτελέσματα. Είτε είναι παρόμοια είτε διαφορετικά, θα αποτελέσουν την αφορμή για μια καλή συζήτηση πάνω στο θέμα, γεγονός που συνιστά και έναν από τους κυριότερους στόχους αυτού του τεστ.


Σημειώστε σε κάθε ερώτηση την απάντηση που σας εκφράζει περισσότερο.
1. Τι είναι κυρίως αυτό που σας κρατάει μαζί;
Η ελευθερία που επιτρέπει ο ένας στον άλλον.
O χρόνος.
Oι στιγμές γέλιου.
2. Το σεξ σε ένα ζευγάρι χρησιμεύει για:
Να ανακαλύπτουμε τις πιο κρυφές πλευρές του άλλου.
Να εμβαθύνουμε στη σχέση.
Να χαλαρώνουμε από το στρες της καθημερινότητας.
3. Σε μια ερωτική σχέση, ο άλλος είναι:
O έμπιστός μας.
O συνοδοιπόρος μας στη ζωή.
O σύντροφός μας στο παιχνίδι.
4. Είμαστε ερωτευμένοι όταν:
Αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον.
Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον.
Επιθυμούμε ο ένας τον άλλον.
5. O/η σύντροφός σας παίρνει για ένα χρόνο άδεια άνευ αποδοχών. Εσείς:
Προσπαθείτε να καταλάβετε τους λόγους που τον/την ώθησαν σε αυτό.
Ψάχνετε τρόπους να εξασφαλίσετε τη ζωή σας.
Σκέφτεστε: «Δεν έγινε και τίποτα!».
6. O/η σύντροφός σας απορρίπτει τις προτάσεις σας για σεξ:
Δείχνετε κατανόηση και περιμένετε μια πιο κατάλληλη στιγμή.
Του/της ζητάτε να μιλήσετε για να καταλάβετε τι συμβαίνει.
Προσπαθείτε να τον/την ερεθίσετε με κάθε μέσο.
7. Σε ποιον τομέα πρέπει δύο σύντροφοι να συμφωνούν;
Στην ιδεολογία.
Στην εκπαίδευση των παιδιών.
Στις ασχολίες του ελεύθερου χρόνου.
8. Θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για τη σχέση σας και αποφασίζετε
Να κάνετε ένα δώρο στο/στη σύντροφό σας.
Να ομορφύνετε την κουζίνα σας.
Να γευματίσετε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο.
9. Επιθυμείτε μια ήσυχη βραδιά για τους δυο σας. O/η σύντροφός σας σας προτείνει όμως να βγείτε με φίλους:
Κάνετε μια προσπάθεια να κινητοποιηθείτε.
Σκέφτεστε ότι οι επιθυμίες σας δεν συντονίζονται ποτέ.
Τον/την αφήνετε να πάει χωρίς εσάς.
10. Φανταστείτε τη σχέση σας σε 10 χρόνια. Θα είναι:
Πιο ώριμη και πιο ωραία.
Όπως σήμερα, χωρίς κάτι διαφορετικό.
Αδύνατο να φανταστείτε τη σχέση σας σε 10 χρόνια!
11. Για εσάς ποιο είναι το πιο «ταμπού» θέμα συζήτησης σε μια σχέση;
Oι πρώην.
Τα συναισθήματα.

Το μέλλον.


 Αξιολόγηση
Αθροίστε τα Α, Β, Γ των απαντήσεών σας και βρείτε σε ποια (ή ποιες, αν ισοβαθμείτε σε περισσότερες από μία) κατηγορίες ανήκετε. 


Περισσότερα Α 

Τα θεμέλια είναι γερά 

Είστε φτιαγμένοι για να αντέχετε στο χρόνο. Oι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται από κοινού και οι λύσεις βρίσκονται μαζί μέσα σε σχετική αρμονία και με αρκετή συναισθηματική νοημοσύνη σε σχέση με τον άλλον. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που σας ένωσε όταν πρωτοσυναντηθήκατε, υπάρχει ακόμα! O χρόνος είναι με το μέρος σας, αφού ξέρετε να βάζετε τη λογική και το χιούμορ εκεί που άλλοι θα έβαζαν ζήλια ή ένταση. Ξέρετε πώς να κάνετε τη σχέση σας να είναι ταυτόχρονα ένα σταθερό «team» και μια περιπέτεια ζωής. Σαν καλοί καπετάνιοι σε μακρινό ταξίδι, αφήνετε το τιμόνι ο ένας στον άλλο με εμπιστοσύνη και το καράβι σας αντέχει στις κακοκαιρίες με έναν υγιή τρόπο που χαίρεσαι να βλέπεις! Έχετε απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό από τις αυταπάτες για τις σχέσεις και ο καθένας έχει το χώρο του, που τον χαίρεται χωρίς καμία ενοχή.


Συμβουλή: Ωραία όλα αυτά, προσέξτε όμως να μη ρουτινιάσετε πολύ. Επειδή τα πράγματα πάνε πολύ καλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να «αποκοιμηθείτε» επαναπαυμένοι. Προκαλέστε, εκπλήξτε ο ένας τον άλλον! Μη διστάζετε να κάνετε απρόσμενες προτάσεις. Γνωρίζεστε αρκετά καλά, ώστε να ξέρετε τι μπορεί να κάνει καλό σε εσάς και στο/στη σύντροφό σας. Η αγάπη σας είναι γερή και θα γίνει απλώς πιο αισθητή αν ταρακουνιέται λίγο πού και πού! 


Περισσότερα Β 

Φλόγα που αργοσβήνει

Η σχέση σας μοιάζει να προχωράει απελπιστικά αργά και η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε το μέλλον μαζί σκιάζεται από βαριά σύννεφα. Ακόμη κι αν ζήσατε μαζί υπέροχες στιγμές, σας φαντάζει αδύνατο να ξαναβρείτε τον ενθουσιασμό που είχατε κάποτε. Όλα μοιάζουν θαμπά και σκουριασμένα. Χωρίς αμφιβολία, κάνετε προσπάθειες να ομορφύνετε την καθημερινότητα με καινούργιες ιδέες, αλλά είναι σαν να μην μπορεί να ξαναζεσταθεί η φλόγα που σας ενώνει. Αρχίζετε να αναρωτιέστε για τη συνέχεια της σχέσης σας. Η επικοινωνία σας δεν έχει βέβαια διακοπεί εντελώς, όμως κάθε φορά που μιλάτε κάνετε ξανά και ξανά τη διαπίστωση ότι έχει φύγει η παλιά σας ορμή. Παρ’ όλα αυτά, αισθάνεστε ότι η αγάπη σας δεν έχει κρυώσει ακόμη και ότι δεν χρειάζονται πολλά για να ανταλλάξετε ξανά βλέμματα γεμάτα επιθυμία και χαρά.


Συμβουλή: Σε μια τέτοια στιγμή της σχέσης ίσως το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο-σύμβουλο σχέσεων. Η ματιά του θα σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις και να γίνετε πιο δημιουργικοί μέσα στη σχέση σας. Η αρμονία και το προχώρημα σε μια σχέση είναι αποτέλεσμα συνεχούς και έντονης «δουλειάς» και οι «χλιαρές» στιγμές που περνάτε τώρα μπορεί να είναι προσωρινές, αν δεχτείτε να βάλετε λίγο παιχνίδι σε μια σχέση που έχει παραγίνει βαριά και δραματική. Παίξτε, κινηθείτε λίγο και θα δείτε ότι τα πράγματα μπορούν να φανούν και να γίνουν πιο ελαφριά.

Περισσότερα Γ

Θεατές της σχέσης σας!

Δεν είστε μαζί για να μείνετε! Έχετε μάλλον αποφασίσει να μη σπαταλάτε ενέργεια στο να προσπαθείτε πάση θυσία να κρατήσει η σχέση. Σερφάρετε πάνω στο κύμα της ερωτικής επιθυμίας και αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα στη δέσμευση και την ελευθερία σας. Μιλάτε τακτικά για τις φαντασιώσεις σας, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν κι άλλους παρτενέρ: πρώην, φίλους, συναδέλφους, γνωστούς... Αυτό σας διασκεδάζει μεν, είναι όμως ίσως και δείγμα μιας δυσκολίας που σας κάνει να παραμένετε θεατές της ίδιας σας της σχέσης! Το γέλιο είναι το ατού σας, κι αυτό είναι καλό. Ωστόσο, το χιούμορ καμιά φορά δεν κρύβει πικρία και μια δυσκολία να δείτε τη σοβαρή πλευρά των πραγμάτων; Μοιάζει σαν να περιμένει ο καθένας από τον άλλο να πάρει το ρίσκο που θα σταθεροποιούσε τη σχέση σας και θα την έκανε πιο αξιόπιστη και πιο «διαρκείας». Μήπως, όμως, ο στόχος σας στις σχέσεις δεν είναι να ξεπεράσετε τα 3 χρόνια, μέσα στα οποία λένε ότι η αγάπη ξεδιπλώνει τη δύναμή της για να προχωρήσει παρακάτω;



Συμβουλή: Αν είστε μαζί περισσότερο από 3 χρόνια, είναι μάλλον καιρός να θέσετε την ερώτηση τι θέλετε τελικά να κάνετε ο ένας με τον άλλον: να συνεχίσετε ή να επανεξετάσετε τα πάντα; Ίσως, όμως, τελικά θέλετε να συνεχίσετε να ζείτε σε μια σχέση που δεν είναι ούτε δεσμευμένη ούτε διαλυμένη. Έτσι, βέβαια, ζείτε και με το ρίσκο της απομάκρυνσης ή του χωρισμού, που, όπως και να έχουν τα πράγματα, θα σας έκανε να πονέσετε... (parapolitika)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35