SOS! Προσοχή στον ιό των 100 ευρώ!!!


Μην πιστέψετε ποτέ ένα μήνυμα που μπορεί να έλθει στον υπολογιστή σας και να λέει ότι μπλοκαρίστηκε από την Αστυνομία!

Μια πρώτη μεγέθους ηλεκτρονική απάτη αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας ιός ο οποίος...


όταν προσβάλλει τον υπολογιστή, εμφανίζει ένα μήνυμα στην οθόνη που λέει " Ο υπολογιστής σας έχει μπλοκαριστεί από την Αστυνομία.Πρέπει να πληρώσετε άμεσα το πρόστιμο των 100 ευρώ για να μπορέσει να ξεμπλοκαριστεί."Επιπλέον αναφέρει ότι για το «ξεκλείδωμα» απαιτείται χρηματικό ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω PaySafe ή Ukash.


Τι λέει στην ανακοίνωσή της η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

«Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να μην προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων-πληρωμές. Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.


»Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος... (kamarinia)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35