Η οικογένεια του 37χρονου Βασίλη Ηλιόπουλου στο Νιοχώρι του Μελιγαλά αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να υλοποιήσει μια σκέψη που σε πολλούς φάνταζε τρελή. Να αναπτύξει μία φάρμα με γαϊδούρια έτσι ώστε να...
εκμεταλλεύεται το πολύτιμο γάλα των θηλυκών ζώων. Σήμερα , με είκοσι γαϊδούρες έχει αρχίσει να διαθέτει σε βιολογικά καταστήματα το προϊόν ενώ έβγαλε στην αγορά και το πρώτο σαπούνι από ελαιόλαδο και γάλα γαϊδάρας.
Το γαϊδουρινό γάλα έχει φοβερές ευεργετικές ιδιότητες και είναι περιζήτητο σημειώνει ο ίδιος. “Η σύνθεση του γαϊδουρόγαλου είναι παρόμοια του μητρικού γάλατος.
Από την αρχαιότητα είχαν εντοπισθεί οι θεραπευτικές του ιδιότητες για ορισμένες παθήσεις, αλλά και η χρήση του ως φυσικό καλλυντικό.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση σε άτομα με δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα, αλλεργίες και ως προληπτικό μέτρο για μια σειρά από παθήσεις ενηλίκων” λέει ο Βασίλης.Ηλιόπουλος που συμπαραστάτη καθημερινό στην προσπάθεια του έχει την μητέρα του Τριανταφυλλιά.
“Πριν από λίγες ημέρες φτιάξαμε και το πρώτο μας σαπούνι, που έχει φοβερές ιδιότητες και ήδη αρχίζουν και υπάρχουν παραγγελίες. Μιλάμε για ότι πιο φυσικό σε προϊόν υπάρχει καθώς είναι από γάλα γαιδάρας και ελαιόλαδο.
Είναι ένα πραγματικό θεραπευτικό καλλυντικό από την αρχαιότητα. Οι γυναίκες το είχαν ερωτευτεί για τις καλλυντικές του ιδιότητες και το χρησιμοποιούσαν για την περιποίηση του δέρματος τους. Έκαναν μπάνιο μέσα σε γάλα γαϊδούρας και έφτιαχναν μάσκες για το πρόσωπό τους.
Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα της αρχαίας Αιγύπτου, γνωστή για την εκπληκτική ομορφιά της, έκανε καθημερινά μπάνιο με γάλα γαϊδούρας.
Καθώς όπως λέει ο μύθος, όπου και αν ταξίδευε διέταζε και έπαιρνε μαζί της απαραίτητα 500 γαϊδούρια για να εξασφαλίζει την καθημερινή της τελετουργία που ήταν απαραίτητη για την διατήρηση της ομορφιάς και την νεότητα της επιδερμίδας της.
“Είναι ένα ακριβό προϊόν” λέει ο Βασίλης Ηλιόπουλος. ” Η τιμή του στην διάθεση μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ το κιλό, εμείς φυσικά το δίνουμε φθηνότερα σε επιλεγμένα καταστήματα αλλά είναι κάτι που μπορεί να δώσει μεγάλο εισόδημα.
Εμείς αγρότες είμαστε και αποφασίσαμε να επεκταθούμε σιγά σιγά. Το κάνουμε με κόπο και αγάπη για τα ζώα μας και την δουλειά μας. Αρχίζει πλέον ήδη και αποδίδει σιγά σιγά…” (news24gr)