Οι φράουλες... βάφτηκαν με αίμα στη Μανωλάδα!!!



Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όταν αλλοδαποί εργαζόμενοι που απασχολούνται στα χωράφια της περιοχής και μαζεύουν φράουλες κάτω από...


εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες πήγαν στους επιστάτες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Ακολούθησαν αντιδικίες, ενώ τουλάχιστον ένας από τους επιστάτες άνοιξε πυρ εναντίον των εργατών τραυματίζοντας τουλάχιστον είκοσι από αυτούς.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, πήγαν στους επιστάτες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Τότε τα αίματα «άναψαν» και, όπως αναφέρει η αστυνομία, ένας από τους επιστάτες άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα «στο ψαχνό» τους αλλοδαπούς τραυματίζοντας τουλάχιστον είκοσι από αυτούς.



Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής, ο ιδιοκτήτης της φυτείας συνελήφθη, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Τα γεγονότα αυτά φέρνουν στο μυαλό άλλες εποχές όταν το δουλεμπόριο ανθούσε με τους πιστολάδες του εκάστοτε κοτζαμπάση να ρίχνουν στο ψαχνό εναντίον οποιονδήποτε «τολμούσε» να ζητήσει κάτι παραπάνω από το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του… (ilialive))



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35