«Ο αντιφασισμός είναι μέσα στο DNA του κάθε ΑΕΚτζή»



Από το 1970, που δεν υπήρχε, οι οπαδοί της ΑΕΚ έδειχναν τα «πιστεύω» τους. Σε ευρωπαϊκό αγώνα Ιντερ - ΑΕΚ αναρτήθηκε πανό κατά της χούντας...



«Προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμη ένας φασίστας, ας δημιουργήσουμε έναν αντιφασίστα. Καμιά ανοχή στο φαινόμενο της εποχής»

Των Γ. ΞΕΝΑΚΗ - Γ. ΣΥΡΙΓΟΥ

Πέντε μέλη της Original, με αφορμή το ναζιστικό χαιρετισμό Κατίδη, μιλάνε στην «Κ.Ε.» για την ANTIFA, τους πολιτικούς και κυρίως ερμηνεύουν τη «στάση ζωής» των...

φανατικών της ΑΕΚ 

Ο Κατίδης ήταν η αφορμή για να προσεγγίσουμε το αντιφασιστικό ρεύμα που έχει γιγαντωθεί στους κόλπους της Original. «Είναι στάση ζωής», συμφώνησαν και οι πέντε που δέχτηκαν την πρόσκληση της «Κ.Ε.». Ο Δημήτρης, ο Νικήτας, ο Πάνος, ο Τάκης και ο Αριστείδης. Ολοι μέλη των Antifa Fans της ΑΕΚ. Τρεις εξ αυτών από το κλαμπ των Εξαρχείων, ο μοναδικός σύνδεσμος ομάδας που στεγάζεται στην περιοχή. Η κουβέντα ξεκίνησε χαλαρά γύρω από τον Κατίδη, τον οποίο «τελείωσε» από την ΑΕΚ η ίδια η Original με μια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση.

- Δεν τον τελείωσε η Original τον Κατίδη, τον τελείωσε η ίδια η ΑΕΚ, η ιστορία της. Είναι σωματείο προσφυγικό. Το DNA του ΑΕΚτζή, πάνω απ' όλα, δεν δέχεται τον Κατίδη, τον κάθε Κατίδη και το συμβολισμό της ενέργειάς του. Σε τέτοια φαινόμενα θα είμαστε κάθετοι. Υποκριτές είναι οι πολιτικοί μας, που βγήκαν μετά και έκαναν δηλώσεις.

- Καπηλεύτηκαν το όνομα της ΑΕΚ για να θάψουν 5-6. Εμείς σαν Original, είπαμε ότι προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμη ένας φασίστας, ας δημιουργήσουμε έναν αντιφασίστα. Πάνω απ' όλα όμως δεν θέλουμε καμιά ανοχή σε αυτό το φαινόμενο, που έχει γίνει και μόδα τώρα τελευταία...

- Υπάρχει μια νοοτροπία ότι αυτό το χέρι που σηκώνεται και χαιρετά πρέπει να κόβεται. Μακάρι να υπήρχαν κάποιοι να το κόβουν απ' ευθείας. Εμείς είμαστε εδώ στην ΑΕΚ και θα το κόψουμε.

- Μισό λεπτό, εμείς δεν θα γίνουμε Ιερά Εξέταση, έτσι; Ούτε θα φερθούμε φασιστικά. Εμείς θέλουμε να συναντηθούμε με τον Κατίδη, εκτός του ότι είναι ένα παιδί, αφελής, το βλέπουμε και αλλιώς όμως. Είναι ένα εικοσάχρονο που έχει καλύτερη τύχη από άλλα παιδιά που δουλεύουν για 5 ευρώ την ημέρα.

* Εχει καλύτερες ευκαιρίες, γι' αυτό...

- Εχει πολύ καλύτερες ευκαιρίες. Είναι άλλοι που έχουν 10 πτυχία και πάνε και κάνουν ντελίβερι για 2 ευρώ. Ο Κατίδης, με το όποιο ταλέντο έχει, πρέπει να σέβεται και οφείλει να ξέρει την ιστορία της ΑΕΚ. Δεν μπορεί να λέει, το είδα στη Χρυσή Αυγή και ήθελα να σηκωθούν.

* Βγαίνει ο Ιωαννίδης και λέει για τον Κασιδιάρη...

- Δεν είναι μόνο ο Ιωαννίδης, εντάξει... Φυσικά και δεν συμφωνούμε με την ποινή της ΕΠΟ, ήταν πιο εύκολο γιατί ήταν παίκτης της ΑΕΚ. Αν ήταν του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού δεν θα αποφάσιζαν κάτι τέτοιο με τίποτα.

- Οι ίδιοι που πιάνουν το ποδόσφαιρο, το στημένο, που τόσα χρόνια εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, παλαιότερα του Παναθηναϊκού. Για τον κοσμάκη που είναι στην κερκίδα και βλέπει ένα στημένο πρωτάθλημα και τίποτα παραπάνω, είναι ντροπή να πουλάει ιδεολογία η ΕΠΟ.

- Ετσι όπως είναι η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το αν αδικείται μόνο η ΑΕΚ, ή αν αξίζει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Να βγαίνουν οι πολιτικοί και να μιλάνε για ημιμάθεια, για εκπαίδευση, για όλα αυτά. Οι ίδιοι πολιτικοί που έχουν αφήσει τα σχολεία χωρίς ρεύμα, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς βιβλία και να έρχονται τώρα να κάνουν κρυφό σχολειό σε μικρούς χρυσαυγίτες, να καθοδηγούν εμάς για το τι θα πούμε, το τι θα πιστεύουμε. Υποκρισία. Οι ίδιοι τύποι που έχουν 50 συνειδητοποιημένους Κατίδηδες -επαναλαμβάνω, δεν είναι ο Κατίδης το πρόβλημα- που χαιρετάνε ναζιστικά μέσα στη Βουλή. Οι ίδιοι τύποι που μας κλέβουν κάθε μέρα, οι ίδιοι που έχουν στερήσει στους πιτσιρικάδες τα όνειρα τους, οι ίδιοι που τους έχουν κάνει «εγκληματίες των γηπέδων» και κουκουλοφόρους. Δεν το δεχόμαστε αυτό… (sibilla)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35