Οι Τούρκοι ακουμπάνε την ΣΕΚΑΠ!!!



Στη Θράκη με αγωνία θα “κοιτά” η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες καθώς δύο πολυσυζητημένα προγράμματα αποκρατικοποίησης και επένδυσης πήραν παράταση λόγω προβλημάτων που ενέσκηψαν...


 


Η πρώτη περίπτωση αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ της οποίας η πώληση, που δρομολογείται από τον Αύγουστο του 2011,  πήρε παράταση μέχρι τις 20 Μαρτίου.

 Όπως ανέφερε προχθές το Capital.gr, η εμπλοκή οφείλεται στο χαμηλό τίμημα που δίνει ο ενδιαφερόμενος ομογενής (και πρόεδρος του ΠΑΟΚ) Ιβάν Σαββίδης στην Συνεταιριστική Ένωση ΣΕΚΕ η οποία κατέχει το 34% της καπνοβιομηχανίας. 

Ο κυβερνητικός πονοκέφαλος οφείλεται στο ενδεχόμενο να περάσει η ΣΕΚΑΠ στα “χέρια” της τουρκικής Seba Dis Ticaret, η οποία την διεκδικεί με αξιώσεις. 

Ο δεύτερος λόγος της (κυβερνητικής) αναταραχής οφείλεται στο ότι πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης είναι ο πρώην υπουργός (και νυν βουλευτής της ΝΔ) Αλ. Κοντός, ο οποίος έχει κάνει σαφές πως δεν μπορεί να αγνοήσει την τεράστια οικονομική διαφορά των προτάσεων καθώς θα λογοδοτήσει στους μετόχους της ΣΕΚΕ. 

Απαραίτητη η συμφωνία της ΣΕΚΕ

Αυτή η παράμετρος δεν άφησε αδιάφορο τον ειδικό εκκαθαριστή που ασχολείται με την πώληση του 50,36% της ΣΕΚΑΠ, καθώς έδωσε εντολή στους ενδιαφερόμενους αγοραστές να συνοδεύσουν την δεσμευτική προσφορά που θα κάνουν με έγγραφη συναίνεση της ΣΑΚΕ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκκαθαριστή για παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας μέχρι τις 20 Μαρτίου, εμφανίσθηκαν άλλες δύο ενδιαφερόμενες εταιρίες, γαλλικών και βουλγαρικών συμφερόντων, η μετοχική σύνθεση των οποίων εξετάζεται με προσοχή… (kourdistoportocali)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35