Από "σεκιουριτάς"... Πάπας!



Λίγες ώρες μετά την εκλογή του στη θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, οι πληροφορίες για τη ζωή του νέου Πάπα, που βγαίνουν στη δημοσιότητα, ξαφνιάζουν...



Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πάπας Φραγκίσκος, έχει υποστεί, σε νεαρή ηλικία, την αφαίρεση μέρους του δεξιού πνεύμονα.

«Ο νέος ποντίφικας , στα είκοσι ένα του χρόνια, υπέστη την αφαίρεση σημαντικού μέρους του δεξιού του πνεύμονα, λόγω σοβαρής μορφής πνευμονία» , αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εφημερίδες «L' Unita» και «Il Messaggero».

Παράλληλα, όμως, οι ιταλικές εφημερίδες υπογραμμίζουν ότι «το θέμα υγείας αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στον πάπα Χόργκε Μάριο Βεργκόλιο και δεν αποτελεί, κατά συνέπεια, αιτία ανησυχίας».

Σε ότι αφορά στα νεανικά του χρόνια, η ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη του ομίλου Mediaset, ιδιοκτησίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τονίζει ότι «σε συνέντευξή του, ο νέος πάπας, έχει αποκαλύψει ότι πριν χειροτονηθεί του άρεσε να χορεύει, μαζί με την τότε αρραβωνιαστικιά του».

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Corriere Della Sera, ο πρώτος λατινοαμερικάνος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όταν ήταν νέος για να μπορέσει να σπουδάσει είχε δουλέψει σε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας ως «σεκιουριτάς»... (epikaira)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35