Γεωργακόπουλος: "Το κράτος μας κήρυξε σε έκτακτη ανάγκη και δεν χρηματοδότησε τίποτα"


Του Γιάννη Σπυρούνη



Στα δεκάδες προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία διαρκείας που πλήττει το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γεωργακόπουλος. Μίλησε για καθημερινά φαινόμενα σε όλο το εύρος του δήμου, όπου κατολισθήσεις, καθιζήσεις, πτώσεις βράχων και δέντρων και πλημμύρες. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι από μέρες έχει κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν...


έχουν δοθεί από το κράτος κονδύλια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.


Οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις είναι φαινόμενα που παρουσιάζονται στις δημοτικές ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης, ενώ στα ορεινά υπάρχουν πτώσεις βράχων. «Τα αιτήματα για βοήθεια από τους προέδρους των χωριών και πολίτες είναι πάρα πολλά και καθημερινά απασχολούνται σε δύο βάρδιες τα μηχανήματα του δήμου. Μηχανήματα υπάρχουν, οι οδηγοί δεν επαρκούν και ευτυχώς υπάρχουν οι εθελοντές της ομάδας ΔΙΑΣ του δήμου». 

Τις τρεις τελευταίες ημέρες όπως ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν στην περιοχή του Πλατάνου επί της Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως τόσο στη διασταύρωση Πλατάνου, όσο και στην είσοδο της Ολυμπίας. Αιτία για αυτά στάθηκαν τα αυλάκια του ΤΟΕΒ που «βούλωσαν» την ώρα της μεγάλης βροχόπτωσης. 
Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την Καυκανιά, τόνισε πως το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και στόχος είναι αυτή την ώρα να διαφυλαχθεί η βατότητα του δρόμου για μαθητές και κατοίκους. «Παρατηρούμε διαρκώς το φαινόμενο που εξέτασε και γεωλόγος. Ζήτησε να μην κατοικηθούν τα δύο κοντινά σπίτια στο σημείο. Ήταν επιφυλακτικός και δεν εξέφρασε τις υπόνοιες που έχει. Μια ηλικιωμένη «ξεσπιτώθηκε», ενώ το δεύτερο σπίτι ανήκει σε ετεροδημότη, που δεν βρίσκεται τώρα εδώ», εξήγησε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ένα γκρέιντερ εγκλωβίστηκε στο δρόμο προς Νεράϊδα, όταν σημειώθηκε μπροστά του κατολίσθηση από όγκους χωμάτων και δέντρα. «Πέρασε αρκετή ώρα για να καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το σημείο» τόνισε ο αντιδήμαρχος. Ο Ξηρόκαμπος επίσης αντιμετωπίσει φαινόμενα κατολισθήσεων με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην δεξαμενή νερού που υδρεύεται το χωριό και αυτό ανάγκασε το δήμο να τοποθετήσει γεννήτρια για να λειτουργήσει η δεξαμενή και το αντλιοστάσιο. 
«Τα φαινόμενα είναι πάρα πολλά και με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Η Πολιτεία έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετά χωριά μας αλλά δεν έχει χρηματοδοτήσει τίποτα» αποκάλυψε ο κ. Γεωργακόπουλος επισημαίνοντας ακόμα ότι «το κράτος γνωρίζει τα οικονομικά των δήμων και ότι με αυτά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που παρουσιάζονται»… (ilialive)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35