Σπιάντζα: Η θάλασσα παρέσυρε σπίτια...Με ιδιαίτερη μανία «καταπίνει» η θάλασσα στη Μούτελη και άλλη σειρά σπιτιών. Πλέον στο φαινόμενο αποκτά τα τελευταία χρόνια συχνότητα με αποτέλεσμα κάθε...


χειμώνα να «αφανίζει» και μια σειρά ή μερικά από αυτήν σπίτια. Τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία που επικρατεί τα πελώρια κύματα «χτύπησαν» πάνω στα πρώτα σπίτια. 


Οι κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο ilialive.gr κατηγορούν ιδιοκτήτη σπιτιού πρώτης γραμμής πως έριξε μπάζα στη θάλασσα για να προστατέψει το σπίτι του το οποίο και αυτό είχε την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα. Συνολικά οκτώ σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και λόγω της θέσης που βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα και των συνθηκών που επικρατούν δεν μπορούν να κατοικηθούν καθώς απειλούνται με κατεδάφιση από… τα κύματα. 

Πολλοί από τους κατοίκους που διαμένουν «χειμώνα – καλοκαίρι» στη Μούτελη, είναι συνταξιούχοι ή άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα, που εγκατέλειψαν την πόλη, είτε τον Πύργο είτε ακόμα και την Αθήνα μη αντέχοντας το υψηλό κόστος ζωής κι εγκαταστάθηκαν μόνιμα στον παραλιακό οικισμό. Τώρα κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι και ζητούν την συνδρομή της πολιτείας, όχι για βοήθεια, αλλά για να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα των αυθαιρέτων το οποίο είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην περιοχή από το Κατάκολο έως το Επιτάλιο. Μια λύση που θα έδινε τη δυνατότητα να πολεοδομηθεί η περιοχή, να γίνει σωστή εγκατάσταση των δικτύων υποδομών και να αντιμετωπιστούν μια σειρά από προβλήματα που διαιωνίζονται. 

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου οικιστών Χρήστος Κατριμπουστάκης σχολιάζοντας την κατάσταση τόνισε πως τα τελευταία 24ωρα διαμορφώθηκε η εικόνα που αποτυπώσαμε με το φακό μας. «Από χθες το πρωί έγινε αυτό που βλέπετε. Τώρα είτε από τη θάλασσα, είτε από το ποτάμι, είτε από τα φαινόμενα που δημιουργούμε και εμείς οι ίδιοι για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε τα σπίτια μας, γίνεται η καταστροφή. Κάποιοι ρίχνουν μπάζα για προστασία και δημιουργούνται αυτά που βλέπετε. Από εδώ που είμαστε το 1974, η θάλασσα ήταν 140 μέτρα μέσα και τη φέραμε εδώ που είναι σήμερα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση. Έχουμε καλέσει την τοπική αυτοδιοίκηση να μας βοηθήσει όσο μπορεί και είναι γεγονός ότι όποτε τους χρειαστούμε είναι πάντοτε κοντά μας. 

Η πολιτεία όμως πρέπει να λάβει αποφάσεις για τον οικισμό. Να τα παραχωρήσει να πολεοδομηθούν, να μπορεί ο καθένας ελεύθερα να φτιάξει αυτό το κομμάτι εδώ πέρα, χωρίς να φοβάται την Αστυνομία. Οι πιο πολλοί έχουμε πάρει τη σύνταξη, δεν βγαίνουμε να πληρώσουμε τα νοίκια και τα έξοδα και ήρθαμε να μείνουμε εδώ. Σήμερα πήρε αυτή τη σειρά, αύριο θα πάρει την επόμενη και σιγά – σιγά θα φτάσει στη Σπιάντζα» εξήγησε ο κ. Κατριμπουστάκης… (ilialive) Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35