Οι «πλαστικές» τροφές μπορούν να επιδράσουν στη νοημοσύνη των παιδιών, σύμφωνα...
Οι επιστήμονες έκαναν και μια δεύτερη παρατήρηση – άκρως σημαντική σε εποχές κρίσης. Είδαν λοιπόν ότι οι γονείς με υψηλότερο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο έτειναν να παρέχουν συχνότερα στα παιδιά τους γεύματα μαγειρεμένα με ποιοτικά υλικά, τα οποία είχαν θετική επίδραση στην ανάπτυξη της γνωστικής τους ικανότητας. Αντιθέτως, τα παιδιά που προέρχονταν από οικογένειες χαμηλότερου κοινωνικό-οικονομικού επιπέδου κατανάλωναν συχνά έτοιμο φαγητό, γεγονός που μακροπρόθεσμα επηρέαζε τον δείκτη νοημοσύνης τους.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι «σε λιγότερο προνομιούχες οικογένειες οι γονείς συχνά δεν έχουν τόσο διαθέσιμο χρόνο για την προετοιμασία ενός μαγειρεμένου γεύματος για τα παιδιά τους. Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν χαμηλότερα αποτελέσματα σε τεστ μέτρησης του δείκτη νοημοσύνης τους και πολλές φορές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο». Προσθέτουν ότι με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνει τώρα ο παγκόσμιος πληθυσμός, τα σχολεία πρέπει να κάνουν σοβαρή προσπάθεια ώστε να βοηθήσουν όλα τα παιδιά να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή η οποία θα δίνει ώθηση στον… εγκέφαλό τους… (talcmag)