4 ελληνικές φωτογραφίες στις καλύτερες του Reuters για το 2012…



Τέσσερις ελληνικές φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα στη...


χώρα μας βρίσκονται στη λίστα του Reuters με τις 95 καλύτερες εικόνες για το 2012.
Στη 27η θέση συναντάμε τον γνωστό Έλληνα φωτογράφο του πρακτορείου, Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου φωτογράφισε τον 30χρονο μάγειρα Μανώλη Ουρανό, στο εστιατόριο «Μαύρος Γάτος» στην περιοχή του Ψυρρή.




Αν και ο κ. Ουρανός σπούδασε πολιτικός μηχανικός, η κρίση και η ανεργία τον οδήγησαν στη μαγειρική.

Όπως δήλωσε ο φωτογράφος στο πρακτορείο: «Έβγαζα φωτογραφίες στα πλαίσια του παγκόσμιου Project "Jobless generation". Μέσω ενός συναδέλφου βρήκα τον Μανώλη Ουρανό. Ο Μανώλης περιπλανιόταν μέσα στη μικρή ταβέρνα φανερά νευρικός με την παρουσία μου. Κάποια στιγμή του ζήτησα να μου δείξει τον χώρο στον οποίο δούλευε και τότε μπήκε φως από το παράθυρο στη μικρή κουζίνα. Ο Μανώλης έδειχνε άνετος αλλά ταυτόχρονα και σκεπτικός. Αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή».



Στη θέση 50 βρίσκεται ο γυμνός διαδηλωτής του φωτογράφου Γιάννη Κολεσίδη.

Στην 85η θέση βρίσκεται άλλη μια φωτογραφία του Γιάννη Κολεσίδη η οποία τραβήχτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στη εν λόγω εικόνα βλέπουμε ένα κρεμασμένο αστυνομικό, ο οποίος λάμβανε μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας.



Και τέλος στην 88η θέση και πάλι ο Γ. Μπεχράκης με μια φωτογραφία που τράβηξε στις 18 Απριλίου και στην οποία βλέπουμε υπαλλήλους της Βουλής να αντικαθιστούν την ελληνική σημαία στην κορυφή του κτιρίου με μία νέα καθώς η προηγούμενη είχε σκιστεί. (newsbomb)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35