NASA: Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χθες… (video)



Με ένα βίντεο που ανάρτησε στο Youtube, η NASA δηλώνει τη σιγουριά της ότι στις 21 Δεκεμβρίου δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου...



Ο τίτλος του βίντεο είναι «Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χθες», και μέσω αυτού, επιστήμονες αναφέρουν ότι «οι φήμες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το διαδίκτυο για την πρόωρη καταστροφή της Γης έχουν προκληθεί από μια παρανόηση του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια, το οποίο τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012».

«Είναι απλά το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου. Όπως ακριβώς στις 31 Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο μας φτάνει στο τέλος του, αλλά ένα νέο ημερολόγιο για το επόμενο έτος αρχίζει την 1 Ιανουαρίου», αναφέρει ο Ντον Γέομανς, επικεφαλής του προγράμματος "Near-Earth Object" της NASA στο εργαστήριο "Jet Propulsion Laboratory" .

«Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα τον είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, και αν ήταν αόρατος κατά κάποιον τρόπο, θα είχαμε δει τις συνέπειες που προκαλεί στους γειτονικούς πλανήτες. Οι χιλιάδες αστρονόμοι που "σαρώνουν" τη νύχτα τους ουρανούς σε καθημερινή βάση δεν το έχουν δει αυτό», σημείωσε.

Μήπως όμως NASA καλύπτει την υπόθεση για να αποφευχθεί ο πανικός;

«Μπορείτε να φανταστείτε χιλιάδες αστρονόμους να κρατούν το ίδιο μυστικό από το κοινό για όλα αυτά τα χρόνια;», απαντά o Γέομανς. (enikos)




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35