Ο Λαμ Κουνγκ Κουνγκ και ο δράκος με τα μανταρίνια!!!



Οι μέρες περνούν, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το «Δέντρο των Φώτων», όπως ονομάζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο οι χριστιανοί  στην Κίνα...


έχει την τιμητική του.


Το στολίζουν με τις χάρτινες γιρλάντες, τα χάρτινα λουλούδια και τα χάρτινα φαναράκια όπου είναι η κύρια διακόσμηση του σπιτιού τους.

Τα παιδάκια κρεμούν βαμβακερές κάλτσες και περιμένουν με ανυπομονησία την επίσκεψη του «Λαμ Κουνγκ Κουνγκ», του Καλού γέρο πατέρα όπως αποκαλούν τον Αϊ Βασίλη, να φέρει τα γλυκά και τα δώρα τους.

Επειδή η πλειοψηφία των Κινέζων δεν είναι Χριστιανοί, η μεγαλύτερη χειμερινή γιορτή στην Κίνα είναι το Κινέζικο Νέο Έτος, το οποίο διεξάγεται προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Σήμερα, ονομάζεται «Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ» και είναι η εποχή κατά την οποία τα παιδιά παίρνουν καινούρια ρούχα, απολαμβάνουν πολυτελή φαγητά, αγοράζουν καινούρια παιχνίδια και απολαμβάνουν εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα. Μια σημαντική εκδήλωση των εορτασμών του Νέου Έτους είναι η λατρεία των προγόνων. Τα πορτραίτα και οι πίνακες των προγόνων βγαίνουν από τα ντουλάπια και κρεμιούνται στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού.

Ο δράκος όμως, είναι η πιο δημοφιλής φιγούρα της κινέζικης πρωτοχρονιάς, γνωστής ως Yuan Tan, που γιορτάζεται μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου.

Φέτος είναι η χρονιά του φιδιού και γιορτάζουν στις 10 Φεβρουαρίου.

Κυρίαρχα στοιχεία της γιορτής είναι η δυνατή μουσική, τα κλεισμένα παράθυρα με χαρτιά όπου διώχνουν τα κακά πνεύματα και το … μανταρίνι που δίνετε ως δώρο- γούρι σε κάθε ζευγάρι.


Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35