Προειδοποίηση των ΗΠΑ για ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα!!!



Ταξιδιωτική οδηγία της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα καλεί όλους τους...


Αμερικανούς πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας της «ανόδου των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, εξαιτίας του χρώματος της επιδερμίδας τους, θεωρούνται ως ξένοι μετανάστες».
Στην ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία τονίζει πως «οι Αμερικανοί πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι Αφρικανοί, οι Ασιάτες, οι Ισπανόφωνοι ή από τη Μέση Ανατολή, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις».


Προτρέπει δε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί, να παρακολουθούν τις ελληνικές εξελίξεις, και να αναφέρουν τέτοια περιστατικά βίας στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είτε στο αμερικανικό γενικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Συστήνει δε στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, «να διατηρούν υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να ενισχύσουν την προσωπική τους ασφάλεια».

Τί απαντά το υπουργείο Εξωτερικών

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής» σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον κ. Δελαβέκουρα, η Ελλάδα είναι «ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας».
«Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα» κατέληξε ο κ. Δελαβέκουρας… (capital)

Ο άπαιχτος



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35