Αναβάλλεται μέχρι τις εκλογές το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας;


Στο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters -που επικαλείται πηγές στις Βρυξέλλες- αναφέρεται ότι, μετά την ψήφιση του Νέου Μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης από την ελληνική Βουλή, απομένουν λεπτομέρειες μόνο για το δεύτερο πακέτο στήριξης, ωστόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι με τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, και την δέσμευσή τους στο Νέο Μνημόνιο, και απαιτούν να ξεκαθαριστεί ότι η Ελλάδα σαν χώρα δεσμεύεται απολύτως για την εφαρμογή των σκληρών μέτρων πριν αποδεσμεύσουν τα 130 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης.



«Υπάρχουν προτάσεις για αναβολή του ελληνικού πακέτου διάσωσης ή κατάτμησής του, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία πριν τις εκλογές, αλλά δεν είναι όλοι σύμφωνοι σε αυτό» φέρεται να είπε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν τις επιλογές που έχουν μπροστά τους στο προσεχές Eurogroup. «Υπάρχει πίεση από αρκετές χώρες να καθυστερήσουν την διαδικασία μέχρι να υπάρξει μια σαφής δέσμευση από την Ελλάδα, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει πριν διεξαχθούν εκλογές».


Πηγή: blog.gr




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35