Όχι σε νέο «εμφύλιο εντυπώσεων»!

Όχι στα θέλω τους, όχι στις παράλογες απαιτήσεις τους, όχι στον απάνθρωπο τρόπο ζωής που καιρό τώρα σχεδιάζουν με μαεστρία να μας οδηγήσουν.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας και να πάρουμε τις τύχες μας, στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν πλέον διλήμματα και μελλοντικά δημοψηφίσματα, δεν υπάρχει χρόνος για πισωγυρίσματα, δεν υπάρχει λόγος να κλείνουμε τα μάτια σε ο, τι μας πονάει και σε ο, τι μας γελοιοποιεί.

«Αυτοί», γιατί έτσι τους μάθαμε, λειτουργούν σα να έχουν απεναντί τους ύπνους, σα να έχουν να κάνουν με ζώα, χωρίς να μου φταίνε σε τίποτα τα συμπαθή τετράποδα…

Για όλους «αυτούς», είμαστε τελειωμένοι, ξοφλημένοι! Είμαστε άβουλα πλάσματα που δεν αντιδράμε και δεχόμαστε τον οποιοδήποτε εξευτελισμό.

«Αυτούς», τους επικίνδυνους για τη δημόσια ζωή, «αυτούς» που θέτουν σε κίνδυνο την υπαρξή  μας, το έθνος μας, το κράτος μας, τα πάντα.

Αλλά το θέμα δεν είναι πια «αυτοί», αλλά εμείς. Εμείς που τα παιδία μας δεν έχουν βιβλία να διαβάσουν, αν είναι δυνατόν, εμείς που αναμεσά μας υπάρχουν συνάνθρωποί μας  απολυμένοι άνεργοι, εμείς που ζούμε μέσα στην ανασφάλεια στο χώρο εργασίας μας, που ακούμε ότι χρεωστάνε στο Δημόσιο 6.000 επιχειρήσεις και νεκροί, εμείς που ζούμε ανάμεσα σε αλλοδαπούς που η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, εμείς που περπατάμε ανάμεσα σε πλήθος λουκέτα, εμείς που δεν έχουμε σύστημα υγείας, ούτε ασφάλεια να ξεμυτίσουμε από το σπίτι μας ελεύθερα…


Και τώρα, κάτω από τη σκιά της ΔΕΘ υπάρχει ο φόβος να έρθουμε στα «χέρια» εμείς με τους «εμείς». Οι απλοί πολίτες με τους αστυνομικούς, τους συνανθρώπους μας, τ’ αδέλφια μας, ξαδέλφια μας, θείους μας και πάει λέγοντας…

Με τους φύλακες που θα έχουν εντολή να προστατέψουν «εκείνους» και να απωθήσουν με φράχτες, αντλία νερού, χημικά κ.α, όσους υψώσουν τα χέρια και τον τόνο της φωνής τους.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα πρυτανεύσει η λογική και όλοι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας… απέναντι στο ψέμα και την αδιαφορία, πριν είναι πολύ αργά.

Παύλος Ανδριάς



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35