4 τρόποι να ξεφύγεις από την μοναξιά τώρα με τα νέα μέτρα του κορωνοϊού

4 τρόποι να ξεφύγεις από την μοναξιά τώρα με τα νέα μέτρα του κορωνοϊού

Λόγω των ημερών, πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για την κατάσταση της ψυχικής τους υγείας και πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη νέα αυτή συνθήκης, βιώνοντας την μοναξιά μέσα στο σπίτι. Για του τυχερούς υπάρχει η οικογένεια, η σχέση ή ο συγκάτοικος.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που μένουν εντελώς μόνοι τους και για αυτούς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά για τα πάντα υπάρχει λύση και η θετική πλευρά των πραγμάτων.

Κάποιες από αυτές τις λύσεις είναι και οι εξής:

Αγόρασε ένα κατοικίδιο

Η αγορά ενός κατοικίδιου μπορεί να καλύψει το αίσθημα της μοναξιάς από κοντινά πρόσωπα. Ακόμα προσφέρει χαρά, μείνε το άγχος και την κατάθλιψη και αυξάνει το αίσθημα της προσφοράς και της παραγωγικότητας.

Βρες νέα ενδιαφέροντα

Η εύρεση νέων ενδιαφερόντων, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την μοναξιά και την μοναχικότητα σας, καθώς βοηθά στην παραγωγικότητα, ενισχύει την σωματική και πνευματική άσκηση, σας κρατάει σε εγρήγορση και δεν προκαλεί αίσθημα πλήξης.

Βάλε έναν φραγμό στις πληροφορίες

Βεβαιωθείτε πως ότι ακούτε σας κάνει καλό, εάν είστε από τους ανθρώπους που αγχώνεστε και στεναχωριέστε εύκολα στο άκουσμα μιας κακής είδησης, καλό είναι να φιλτράρετε την ποσότητα των πληροφοριών και να ακούτε όσα είναι απαραίτητα. Μπορείτε ακόμα να μειώσετε τον χρόνο σας στα social media, αφού αποδεδειγμένα μεγεθύνουν τα πράγματα και διογκώνουν το άγχος.

Βεβαιώσου πως δεν πάσχεις από κατάθλιψη

Συχνά τα συμπτώματα της κατάθλιψης με της μοναξιάς είναι παρόμοια και πολλοί δυσκολεύονται να τα ξεχωρίσουν, ωστόσο η συμβουλή ενός ειδικού ακόμα και τηλεφωνικός ή μέσω τηλεδιάσκεψης, μπορεί να αποτρέψει μια κατάσταση και να βοηθήσει στην επίλυση της. ΠΗΓΗ: boro.gr 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35