ΗΠΑ: Σκάνδαλα Πρώτων Κυρίων στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Σκάνδαλα Πρώτων Κυρίων στον Λευκό Οίκο

Ιστορίες καλά κρυμμένες, ανθρώπινα ελαττώματα, εξαρτήσεις, ερωτικές προτιμήσεις, διπλή ηθική, χειραγώγηση των μέσων, ψυχωσικά σοκ, άστρα και προβλέψεις, σπατάλες! Όλα τα ‘χει δει και ‘χει ζήσει ο αχανής Λευκός Οίκος, το σύμβολο υπεροχής και κυριαρχίας του πλανήτη. Γιατί τελικά, το House of Carts δεν μόνο μια σειρά μυθοπλασίας, αλλά ο ορισμός μιας αμείλικτης, αμοραλιστικής πραγματικότητας…

Η δίγαμη Πρώτη Κυρία του Προέδρου Άντριου Τζάκσον

MESA η διγαμη στον Λευκο Οικο 1ΤΖΑ

Στα πορτρέτα της, από το 1790, η Ρέιτσελ Τζάκσον, όπως έγινε γνωστή, μοιάζει σοβαρή πολύ, κολλαρισμένη, με τα μπονέ των πουριτανών και την συγκατάβαση των μεσόκοπων κυριών που κρύβουν όσο μπορούν, τεντώνοντας το λαιμό τους, το διπλοσάγονά. Όμως, στα 1785, η Ρέιτσελ Ντονέλσον, ήταν πολύ χαριτωμένη, πνευματώδης και περιζήτητη νύφη, όταν  παντρεύτηκε τον γαιοκτήμονα Λιούις Ρόμπερτς, για να καταλάβει πως δεν ταίριαζαν καθόλου και πως δεν ανεχόταν τη ζωή μαζί του. Έτσι εγκατέλειψε τον άνδρα της, πράγμα ανήκουστο για την εποχή και δεν επέστρεψε στο πατρικό της, αλλά νοίκιασε δικό της σπίτι. Η σκανδαλώδης και θυελλώδης σχεδόν ζωντοχήρα, συνάντησε τον μελλοντικό πρόεδρο Andrew Jackson σε φιλική συναναστροφή για να ερωτευτούν κεραυνοβόλα. Αφού παντρεύτηκαν  έμαθαν πως ο Λιούις Ρόμπερτς δεν είχε υποβάλλει ποτέ αίτηση διαζυγίου.

Ο Τζάκσον και η Ντο Νέλσον ξαναπαντρεύτηκαν το 1794, αλλά ήδη, το σκανδαλώδες νέο είχε γίνει αγαπημένο θέμα συζήτησης των κοσμικών -καλά μη φανταστείτε και τίποτα περίκομψο, ακόμα τότε στις ΗΠΑ- κύκλων.  Όταν ο Άντριου Τζάκσον διεκδίκησε πρόεδρο το 1824, τα σχόλια επανεμφανίστηκαν, ενώ οι αντίπαλοι αποκαλούσαν τη Ρέιτσελ Τζάκσον δίγαμη και μοιχαλίδα και την έκαναν παντιέρα στην πολεμική τους ενάντια του μελλοντικού προέδρου. Ο αντίπαλος του Τζάκσον, Τζον Κουίνσι Ανταμς, διατράνωνε πως μια γυναίκα με τη δική της έλλειψη χριστιανικών και ηθικών αρχών δεν είχε   θέση στον Λευκό Οίκο.

 

Η Τζούλια Τάιλερ, που έκανε μια από τις πρώτες διαφημίσεις της ιστορίας και η οικογένεια της την εξόρισε!

MESA μοντελο 2ΤΖΟΥΛΙΑ

Η Τζούλια Γκάρντινερ, το 1839 ήταν διαβόητη. Όχι μόνο για τα καταγάλανα, ουρανί της μάτια, την κομψότητα, την χάρη και το γούστο της, ή το ότι κυριαρχούσε κοινωνικά στους εύρωστους οικονομικούς κύκλους του Λονγκ Αιλντ, μιας και η οικογένεια της ήταν πολύ πλούσια. Η όμορφη, ξανθή νεαρή, είχε τολμήσει να ποζάρει για μια φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για να διαφημίσει ξηρά είδη και ρούχα.

Η οικογένειά της  θεώρησε τη συμπεριφορά της σκανδαλώδη και μη μπορώντας να αντέξει το κοινωνικό σχολιασμό, την εξόρισε στην Ευρώπη. Στην Γηραιά Ήπειρο, η ζωηρή νεαρή, πέρασε μια χαρά, είδε πως ζει ο υπόλοιπος κόσμος και πόσο επαρχιώτική ήταν η νοοτροπία Νέας Υόρκης και περιχώρων. Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο σπίτι της, ερωτεύτηκε τον τότε πρόεδρο Τζον Τάιλερ, ο οποίος ήταν στην καλή ηλικία των 30 ετών και καμάρωνε για τον ατίθασο χαρακτήρα αλλά και για την διαφήμιση που είχε κάνει η σύζυγος του.

 

Η Μαίρη Τοντ Λίνκολν αγαπούσε την χλιδή (πολύ)!

MESA Λινκλον 1

Ως πρώτη κυρία, η Μαίρη Τοντ Λίνκολν είχε κακή φήμη για τις υπερβολικές δαπάνες που χρέωνε στον αμερικανικό λαό και για την αγάπη της στην πολυτέλεια. Η Αμερική, χώρα γεωργών και κτηνοτρόφων, τότε, δεν συγχωρούσε πως ενώ ο εμφύλιος σπαραγμός μαίνονταν η Μαίρη Τοντ Λίνκολν διακοσμούσε τον Λευκό Οίκο και έραβε φορέματα, αγόραζε καπέλα και κοσμήματα και ξόδευε αμύθητα ποσά από τον προϋπολογισμό εκείνων που τους ζητούσαν θυσίες, περικοπές και αίμα.

Ντύνονταν ακατάλληλα αν και πολυτελώς, ως κοπελίτσα 17 χρονών και στόλιζε τα μαλλιά της με λουλούδια, μέχρι τα γεράματα της. Με τον Λίνκολν απέκτησαν 4 παιδιά και ένα μόνο έζησε. Ο χαμός των παιδιών την έκανε να πέφτει πότε σε κατατονικές καταθλίψεις και ποτέ σε μανιακή υπερενεργητικότητα, που οδηγούσε σε σπατάλη, οργή, θυμούς και λεκτικές επιθέσεις σε όποιον της έφερνε αντιρρήσεις. Θεωρείται δε, δεδομένο πως ο θρυλικός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν υποχωρούσε και της έκανε τα χατίρια, αν και την είχε αποχωριστεί για να δεχτεί τις φροντίδες ειδικών για τα ψυχολογικά της πρόβλημα. Όταν εκείνος, δολοφονήθηκε μπροστά της, στο προεδρικό θεωρείο του θεάτρου Φορντ στην Ουάσιγκτον, εκείνη κατέρρευσε σωματικά και ψυχικά. Δέκα χρονιά μετρά το θάνατο του συζύγου της, νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικό ινστιτούτο, στο οποίο οδηγήθηκε χωρίς τη θέλησή της, εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς της. Τελικά η αδελφή της, την πηρέ στο δικό της σπίτι της Σπρίνγκφιλντ του Ιλλινόι, όπου παρέμεινε σχεδόν κρυμμένη μέχρι το τέλος της.

 

Η Έντιθ Γουίλσον διοικούσε τη χώρα, ενώ ο σύζυγός της, Πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον ήταν κατάκοιτος με εγκεφαλικό

MESA αυτη που κυβερνουσε 1 1ΕΝΤΙΘ

Φυσικά και δεν είχε εκλεγεί, ούτε είχε ορκιστεί σε θέση εξουσίας, η Έντιθ Γουίλσον, αλλά είναι βέβαιο, πως υπήρξε η πρώτη γυναίκα που διοίκησε τις ΗΠΑ, χωρίς να τους ζητήσει την έγκριση.

Η Έντιθ είχε μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική και παραβρίσκονταν στις συναντήσεις του Προέδρου Γουίλσον, ως προσωπική, απόλυτα έμπιστη, φυσικά, γραμματέας του. Όταν το 1919, ο Πρόεδρος Γουίλσον έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, η Έντιθ ανέλαβε τη διοίκηση των ΗΠΑ, αποφασισμένη να αποτρέψει τον αντιπρόεδρο να αναλάβει κυρίαρχη θέση.

Έφτασε στο σημείο να κρατά μυστική τη διανοητική κατάσταση του προέδρου. Έκανε όλες τις προεδρικές εργασίες με ζήλο και χωρίς να κουράζεται, έτσι, ώστε άργησε να γίνει αντιληπτό πως ο πρόεδρος  ήταν ανίκανος και το όνομα του να θυμηθεί, όχι πόσες πολιτείες αποτελούν την τεράστια χώρα και τι ανάγκες έχουν.

 

Η Έλινορ Ρούζβελτ και η αχώριστη σχέση της με την δημοσιογράφο Λορένα Χίκοκοκ

MESA Ρουσβελτ και δημοσιογραφος 1

Ήταν μια σπουδαία γυναίκα, πέρα και μπροστά από την εποχή της. Κόρη του Έλιοτ Ρούζβελτ και της Αννα Χολ, αλλά και ανιψιά του Τίοντορ, παντρεύτηκε τον 5ο ξάδελφο του πατέρα της, Φράνκλιν. Τον Μάρτιο του 1933 μετά την νίκη του Φράνκλιν στις προεδρικές εκλογές έγινε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, διακηρύσσοντας ανοιχτά, ότι ούτε την αφορούσε ο θεσμικός ρόλος αυτών των καθηκόντων, ούτε επιθυμούσε δημόσιες πόζες και παράθεση δείπνων.

Έπινε, κάπνιζε, έβριζε, οδηγούσε, ήταν αντισυμβατική και ανέπτυξε σημαντική κοινωνική δράση διεκδικώντας τα δικαιώματα των γυναικών. Ο Πρόεδρος που η Αμερική εξέλεξε πάρα τα κινητικά του προβλήματα, είχε πάντα την προστασία της συζύγου του και η σχέση τους ήταν άριστη.

Όμως εκείνη περνούσε όλο τον ελεύθερο χρόνο της με τη δημοσιογράφο Λορένα Χίκοκοκ. Ήταν φίλες, έμπιστες, έκαναν υπηρεσίες εκδρομές οι δυο τους και κάποτε η Χικοκ μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, σε διαμέρισμα δίπλα σε αυτό της Ελινορ.

Αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ για τη φύση της σχέσης, οι φήμες, τότε αλλά και τώρα, θεωρήσαν πως οι δυο γυναίκες ήταν ζευγάρι, σύμφωνα με τους New York Times. Μάλιστα λέγεται πως αυτή η σχέση έγινε όπλο εκβιασμού του Χούβερ και του FBI για να πιεστεί ο Πρόεδρος Ρούσβελτ σε αρκετά πολιτικά ζητήματα που δεν ήταν της αρεσκείας του.

 

Η Μπέτυ Φορντ αλκοόλ, χάπια και γενναιότητα

MESA Μπετυ και Φορντ 1

Η πρώτη κυρία Μπέτυ Φορντ επικρίθηκε όσο ελάχιστες άλλες ομότιμες της για το ότι ήταν πολύ φιλελεύθερη και προοδευτική για τους Ρεμπουμπλικάνους. Στο “60 minuits”, είπε ότι θα αποδεχόταν και θα αγαπούσε και στήριζε τα παιδιά της, εάν είχαν προγαμιαίο σεξ ή έκαναν ψυχαγωγικά ναρκωτικά.

Τόνισε  ότι είναι σοφό ένα ζευγάρι να συζεί πριν παντρευτεί και ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να μπουν στο στρατό ενώ μίλησε ανοιχτά για το δικαίωμα στην άμβλωση, καθώς πρωτοστατούσε στο κίνημα, πηγαίνοντας κόντρα στις θέσεις του προέδρου – συζύγου της. «Το να κάνεις ένα μωρό είναι ευλογία, όχι καθήκον», είχε πει τότε η κυρία Φορντ. Οι Ρεπουμπλικάνοι έκαναν γρήγορη επίθεση, αποκαλώντας την «Όχι Κυρία» και απαιτούσαν την θεσμική της παραίτησή από τον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντας της, ως πιο φιλελεύθερη από τη σύζυγο του δημοκρατικού υποψηφίου. Τα χρονιά της προεδρίας του συζύγου, όπως παραδέχτηκε αντιμετώπισε πρόβλημα αλκοολισμού και ναρκωτικών. Δημιούργησε κέντρο αποκατάστασης των εξαρτημένων ατόμων, που φέρει το όνομα της και έκανε αγώνα για να βοηθήσει την κοινότητα LGBTQ κατά τη διάρκεια της κρίσης του HIV / AIDS. «

Γεια σας, είμαι η Μπέτι Φορντ και είμαι αλκοολική και τοξικομανής», έλεγε στις ομάδες νέων ασθενών στο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο ήταν ενεργή, μέχρι το τέλος, στα 93 της χρόνια. Οι Ρεμπουλικάνοι την αποκήρυξαν πλήρως. Σκασίλα της.

 

Η Νάνσι Ρέιγκαν και η τυφλή πίστη της στην αστρολογία και τον αστρολόγο της

MESΑ Οι Ρηγκαν στο ΛΟΙΚΟ 1

Την Πρώτη κυρία Νάνσυ Ρέιγκαν, ακολουθούσε πάντα ένα ψίθυρος που αφορούσε στη σχέση της, ενώ ήταν παντρεμένη, με τον καρδιοκατακτητή Φρανκ Σινάτρα, που ήταν φωνάρα μεν, αλλά όχι και το καλύτερο παιδί. Δεν αποδέχτηκε φυσικά ποτέ κάτι. Αυτό όμως που η ιδιά παραδέχτηκε οδήγησε την Αμερική στο να την λοιδορεί.

Εξαρτημένη από αστρολογικές προβλέψεις, δήλωσε πως συμβουλευόταν τον αστρολόγο της, για να οργανωθεί καθημερινά το προεδρικό πρόγραμμα του συζύγου της. Δεν επέτρεπε στον αρχηγό του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Ρέιγκαν να προγραμματίσει τίποτα χωρίς πρώτα να ελέγξει με την προσωπική της αστρολόγο για να δει πώς τα άστρα και οι πλανήτες παρατάσσονται.

Ο ίδιος ο Ρέγκαν είπε ότι έκανε την ανακοίνωση επανεκλογής του την ημέρα που η αστρολόγος της συζύγου του, είπε ότι θα ήταν ο καλύτερή και μάλιστα στις 12:10 π.μ. επειδή ήταν η καλύτερη στιγμή με κοτζάμ πλανητική ευθυγράμμιση. Η Νάνσι δεν έκανε βήμα χωρίς την αστρολόγο της, συνήθεια που ο Λευκός Οίκος δεν είχε ξαναγνωρίσει.

 

Η Χίλαρι Κλίντον που δεχόταν τα πάντα αρκεί να ‘χε εξουσία

MESA νεοι Κλίντον 1

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του με τον σύζυγό της, Μπιλ Κλίντον, το 1992, η Χίλαρι Κλίντον σε μια αποστροφή του λόγου της, τόνιζε πως θα μπορούσε να είχε «μείνει σπίτι και να ψήνει μπισκότα», αντί να βοηθά στην καμπάνια.

Πολλοί την κατηγορήσαν  για έλλειψη σεβασμού στις νοικοκυρές και γενικά στις χαμηλές τάξεις της Αμερικής. Η Χίλαρι Κλίντον επικρίθηκε για υπέρμετρη φιλοδοξία, εξουσιομανία και αρχομανία, που την έκαναν ακόμα…

… και όταν ο σύζυγός της δημιούργησε τεράστια σκάνδαλο για τις ερωτικές επαφές, με την Μόνικα Λουίνσκι, ασκούμενη του Λευκού Οίκου, να τον υποστηρίζει, για να μη χάσει τη θέση της.

 

Η Λάουρα Μπους, οι απαγορεύσεις και το κρυμμένο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

MESA Λορα Μπους και αυτος φοντο 2

Το 2000, κατά τη διάρκεια της εκλογής του προέδρου του συζύγου της, αποκαλύφθηκε ότι η Λάουρα Μπους είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο High School.

Για τα επόμενα οκτώ χρόνια της προεδρίας του συζύγου της, στον Τύπο απαγορεύτηκε να ρωτήσει οτιδήποτε για αυτό. Εμποδίστηκε ακόμα και η κυκλοφορία των αρχείων της αστυνομίας.

Τελικά δέκα χρόνια αργότερα, μαθεύτηκε πως η έφηβη Λάουρα, που μόλις είχε μάθει να οδηγεί, ήταν στο τιμόνι και μιλούσε με τη φίλη συνοδηγό της, δεν είδε το STOP, πέρασε τον δρόμο και έπεσε σε άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί συμμαθητής τους, ένας δημοφιλής αθλητής από το ίδιο σχολείο.

 

Η Μελάνια Τραμπ και το «Αχού και δε με νοιάζει» στην επίσκεψή της σε παιδιά κρατούμενων μεταναστών

MESA αχού νκαι δε με νοιάζει 1ΜΕΛΑΝΙΑ

Είναι «ξένη», δεν μιλά καλά αγγλικά, αλλά με βαριά προφορά και μάλλον δεν τα καταλαβαίνει και καλά. Δυσφορεί συχνά δημοσιά και ο φακός συχνά την πιάνει να κάνει γκριμάτσες, όσο είναι δυνατόν απ’ το μποτοξαρισμένο της εκτός ορίων πρόσωπο.

Περιορίζει στις απαραίτητες δημοσιές εμφανίσεις στις οποίες κάνει αυτό που ξέρει καλά. Μόντελινγκ. Η Αμερική όμως τη συμπαθεί. Ίσως γιατί δείχνει μόλις και να ανέχεται τον σύζυγο της, όπως και ένα μεγάλο μέρος των Αμερικανών.  Για αυτό και της συγχωρέθηκε ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ως πρώτης κυρίας όταν φόρεσε ένα σακάκι που έγραφε «Δεν με νοιάζει πραγματικά. Μήπως;», δηλαδή σε ελεύθερη πολύ απόδοση «Αχού και δε με νοιάζει», κατά την επίσκεψή της σε παιδιά μεταναστών, που είχαν χωριστεί από τους γονείς τους, στα σύνορα του Τέξας.

Τα ΜΜΕ ήταν αμείλικτα. Ο διευθυντής επικοινωνίας της πρώτης κυρίας δήλωσε για το θέμα «Μα τι κάνετε έτσι; Ήταν μόνο ένα σακάκι». Για τους περισσοτέρους η Μελάνια δεν πρεπει να ήξερε ούτε καν τι γράφει!Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016, κατηγορήθηκε επίσης για λογοκλοπή μιας ομιλίας που έδωσε η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα το 2008, την οποία εκφώνησε και η ίδια. Αυτό την έκανε όμως μάλλον συμπαθή. Τόσο πολύ αδιαφορούν τα επιτελεία του συζύγου της για εκείνη, που την αφήσαν ολομόναχη να τα βγάζει πέρα με τα άγρια και έτοιμα να κατασπαράξουν ΜΜΕ.

MESA Down Town 1

To κείμενο της Αλεξάνδρας Τσόλκα, κάπως έτσι, βρίσκεται στο περιοδικό DOWN TOWN Greece, που κυκλοφορεί κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στα περίπτερα

ΠΗΓΗ: https://spotlightpost.com/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35