Παν μέτρον άριστον: Τόσες τηγανιτές πατάτες μπορείτε να φάτε

Παν μέτρον άριστον: Τόσες τηγανιτές πατάτες μπορείτε να φάτε

Οι τηγανητές πατάτες αποτελούν «μεγάλη αμαρτία» για όσους προσέχουν τη διατροφής τους, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευχαρίστηση για όλους Ωστόσο καθηγητής από το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ φέρνει δυσάρεστα νέα…

Οι τηγανητές πατάτες, η μέση μερίδα των οποίων έχει διπλασιαστεί έως τριπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια στους χώρους εστίασης, αποτελούν το «κόκκινο πανί» ακόμη και για το Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή στο τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Έρικ Ριμ, μία μερίδα τηγανητές πατάτες πρέπει να αποτελείται από μόλις 6 τεμάχια!

Ο Καθηγητής Έρικ Ριμ, από το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, λέει ότι η μισή ντουζίνα θα πρέπει να είναι το όριό μας. Αν συνεχίζουμε να πεινάμε, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη με σαλάτα. Με τα καρδιακά νοσήματα σε άνοδο, υπάρχει μία μείωση στην πρόοδο για την πρόληψή τους.

Η συμβουλή του βασίζεται εν μέρει σε πρόσφατη έρευνα Ιταλών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία, όσοι αποφεύγουν εντελώς τις τηγανητές πατάτες, ζουν 6 μήνες περισσότερο.

Ταυτόχρονα οι άνθρωποι που τρώνε τηγανητές πατάτες 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη, παχυσαρκίας και καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία μερίδα πατάτες θα έπρεπε να αποτελείται το πολύ από 15, αλλά σήμερα περιλαμβάνει τουλάχιστον 55. Ο καθηγητής τώρα ρίχνει το όριο σε έξι μόλις πατάτες

Για τους περισσότερους Αμερικανούς, φαντάζει σχεδόν αδύνατο να κόψουν αυτήν τη διατροφική συνήθεια. Ακόμα και οι New York Times όπου μίλησε ο καθηγητής, στην είδηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, αντέδρασαν ως εξής: «Ποιος τρελός άνθρωπος μπορεί να φάει μόνο 6 πατάτες;».

Σε άρθρο στους New York Times ο καθηγητής συμβουλεύει τον περιορισμό της κατανάλωσης πατάτας, την οποία ονόμασε «βόμβα αμύλου».

Μάλιστα τόνισε ότι η βασική ερώτηση που πρέπει να κάνουν στους εστιάτορες όσοι τρώνε τηγανητές πατάτες έξω είναι πόσο συχνά αλλάζουν το λάδι.

Πηγή: https://www.ygeianews.gr/ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35