Πώς να διατηρήσετε ασφαλή τα τρόφιμα στον καύσωνα…



Καθώς ο υδράργυρος σκαρφαλώνει ελλοχεύει...

ο κίνδυνος της γρηγορότερης αλλοίωσης των τροφίμων. Ο  Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων και του νερού το καλοκαίρι:



Οδηγίες για ασφαλή τρόφιμα

✔ Διατηρήστε σε κατάλληλη θερμοκρασία (ιδανικά κάτω από 5°C) όλα τα μαγειρεμένα φαγητά

✔ Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ψυγείου, καταναλώστε το μαγειρεμένο φαγητό σε λιγότερο από δύο ώρες από την προετοιμασία του

✔ Διατηρήστε ξεχωριστά τα μαγειρεμένα από τα ωμά φαγητά, πουλερικά και θαλασσινά

✔ Τα φαγητά θα πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι μία ώρα μετά την απόψυξη

✔ Πλύνετε τα χέρια σας πριν το χειρισμό των τροφίμων και μετά την τουαλέτα

✔ Πλύνετε και απολυμάνετε επιμελώς όλες τις επιφάνειες και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε στην προετοιμασία του φαγητού

✔ Προστατέψτε τα τρόφιμα και την περιοχή της κουζίνας από έντομα, κατοικίδια και άλλα ζώα

✔ Χρησιμοποιήστε ξεχωριστό εξοπλισμό και σκεύη, όπως μαχαίρια και επιφάνειες κοπής στο χειρισμό ωμών φαγητών

✔ Πλύνετε προσεχτικά φρούτα και λαχανικά, ειδικά σε περίπτωση που θα καταναλωθούν ωμά

✔ Μη χρησιμοποιείτε τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους

Οδηγίες για ασφαλές νερό

✔ Καταναλώστε πάντα ασφαλές νερό.


Στην περίπτωση που ενημερωθείτε να μην χρησιμοποιείτε το νερό στο κέντρο φιλοξενίας:

Χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένο νερό

Εναλλακτικά, βράστε το νερό πριν την κατανάλωσή του (1-2 λεπτά)

✔ Μην αφήνετε τα μπουκάλια με το εμφιαλωμένο νερό στον ήλιο

✔ Αποθηκεύστε το εμφιαλωμένο νερό στο ψυγείο ή σε σκοτεινά και δροσερά μέρη

✔ Καταναλώστε 2-3 λίτρα νερού / ημέρα, ιδιαίτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές… (ygeiamou.gr)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35