Αλμυρή νοστιμιά για όλες τις ώρες…
Υλικά για 4 άτομα
1 φύλλο σφολιάτα
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 - 4 κομμάτια μπούτι κοτόπουλου, ξεψαχνισμένο, ψητό ή βραστό
¼ φλιτζ. τυρί κασέρι τριμμένο
¼ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας σουσάμι
βούτυρο ή λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μπέικον για 1 – 2 λεπτά και μετά προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
Μόλις μαλακώσουν τα υλικά και εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και τα τυριά. Ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και απλώνετε μέσα τη γέμιση.
Ρίχνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Ψήνετε την τάρτα για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει… (newsbeast.gr)