«Ο φίλος μου ο διαβητούλης»… στο γραφείο της Κάλλης



Ο Μιχάλης τον τελευταίο καιρό δεν αισθάνεται και...

τόσο καλά, πηγαίνει πολλές φορές τουαλέτα και συνεχώς διψάει. Έτσι, η επίσκεψη στον γιατρό δεν αργεί... Κι εκείνος το λέει ξεκάθαρα: διαβήτης!


Κι όσο ο Μιχάλης αναρωτιέται τι είναι ο διαβήτης και κανείς δεν του εξηγεί, ξαφνικά εμφανίζεται ο Διαβητούλης, έτοιμος να λύσει κάθε του απορία και να τον βοηθήσει σε ό,τι θελήσει...

«Ο φίλος μου ο διαβητούλης», είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε με μεγάλη ευαισθησία με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από διαβήτη. Η συγγραφέας  Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη και η εικονογράφος Μαρία Μανουρά έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν το σκοπό του βιβλίου, που κυκλοφορεί από εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Σ’ αυτό το βιβλίο η Κωνσταντίνα μιλά για έννοιες δυσνόητες, όπως η ινσουλίνη, ο διαβήτης, υπογλυκαιμία, υπεργλυκαιμία, σάκχαρο, κ.α.,  με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν κατανοητές και οικείες στα παιδιά που νοσούν. Τα βοηθά να ταυτιστούν με τον ήρωα, Μιχάλη, αλλά και να παραδειγματιστούν από τη θέληση, τη δύναμη και την πίστη του ήρωα για το πώς να αντιμετωπίσει το διαβήτη.

Δεν τα τρομάζει, δεν τα φοβίζει, δεν μπαίνει σε όρους και ρόλους που να τα αποτρέψει ή να τα αγχώσει. Απεναντίας τους λέει ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη ίδια πάθηση και ακολουθούν ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής για να είναι χαρούμενοι και υγιείς. Έτσι και ο  Μιχάλης, δίνει ένα μάθημα ζωής ότι ο καθένας μπορεί να καταφέρει ότι θελήσει στη ζωή του, με τη βοήθεια του Διαβητούλη.

Αξίζει να τονιστεί η προσεγμένη εικονογράφηση και η γραφιστική επιμέλεια του βιβλίου. Είναι τόσο δυνατές οι εικόνες και ο τρόπος που έχει στηθεί γραφιστικά, ώστε να δώσουν στο βιβλίο το «αλατοπίπερο» που θέλει το φαγητό μας!

Ένα βιβλίο για παιδιά από 7 ετών και πάνω, για ενήλικες, για όσους θέλουν να ενημερωθούν με κάθε λεπτομέρεια για το διαβήτη.


Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros news




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35