«Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων»… στο γραφείο της Κάλλης


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κι ο γνωστός κακός...

γκρινιάρης, μισάνθρωπος κύριος Γκριντς δεν αντέχει άλλο. Αυτή τη χρονιά ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάτι: πρέπει να βρει ένα τρόπο να σταματήσει τα Χριστούγεννα!


Θα τα καταφέρει άραγε;


Ο «Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε απόδοση του Φίλιππου Μανδηλαρά. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας- εικονογράφος Θιοντόρ Σους Γκάϊσερ με το ψευδώνυμο Dr. Seuss, είναι γνωστός για τη χαρακτηριστική- πρωτοποριακή, θα τολμούσα να πω για την εποχή του συγγραφή και εικονογράφηση.


Ένα έργο μεταφρασμένο πάνω από 40 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 650 εκατομμύρια αντίτυπα. Ένα βιβλίο που έχει γίνει ταινία, τηλεοπτικό animation, μιούζικαλ, ταινία, 3D-computer animation, διαδραστική έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου για το iPhone και πολλά άλλα…


Το έντονο χιούμορ και η φάρσα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του βιβλίου που το κάνουν ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Ο Φίλιππος Μανδηλαράς έχει καταφέρει με την ομοιοκαταληξία να κάνει την απόδοση του έργο εξίσου δελεαστική και συναρπαστική για το μικρό αναγνώστη, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα.


Η εικονογράφηση στο στυλ του Dr. Seuss, ασπρόμαυρη, με το κόκκινο να εμφανίζεται στο ρούχο που ντύθηκε ο Γκριντς για να ξεγελάσει τους ανθρώπους και σε κάποια σημεία που θέλει να τονίζει.


Ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από ένα πεντάχρονο αλλά και από ένα πενηντάρη και οι δυο να μείνουν ικανοποιημένοι. Περνώντας το μήνυμα ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο δώρα, γλυκά, φαγητό, διασκέδαση, αλλά είναι νοιάζομαι, μοιράζομαι, ελπίζω και νιώθω το «μαζί».


Αυτό το «μαζί» που και στις μέρες μας έχει ξεχαστεί… Άρα μιλάμε για μια ιστορία διαχρονική.


Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros news




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35