ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ απ’ την τάξη στη σκηνή με φαντασία, χρώματα... χορούς και ΜΟΥΣΙΚΗ!



Δωρεάν σεμινάριο με τη Μαριλένα Καββαδά και...

τη BIC kids


Η Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέας - Χορογράφος - Nηπιαγωγός Med), προσκαλεί τις/τους εκπαιδευτικούς σ’ ένα ακόμη ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με την υποστήριξη της “BIC Kids” και τη διοργάνωση της Καλλιτεχνικής & Παιδαγωγικής Ομάδας “Μαγικό Κοχύλι”, στις 20 και 21 Οκτώβρη.

Αυτή τη φορά για να μοιραστεί, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ιδέες για την πρωτότυπη αξιοποίηση των παραμυθιών... με φαντασία, χρώματα, χορούς και μουσική! Τόσο στην τάξη όσο και σε μια πραγματικά εναλλακτική σχολική γιορτή, αλλιώτικη απ΄ όσες έχουμε συνηθίσει. Δίνοντας έμφαση έτσι, στην εμψύχωση βιωματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες προάγουν την ελευθερία της έκφρασης, συμβάλλουν στην ολόπλευρη και δυναμική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μικρών παιδιών και υποστηρίζουν τους πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης.

Επίσημος προσκεκλημένος στα παιχνίδια μας  “Το αρκουδάκι με το κόκκινο σκουφάκι” των εκδόσεων Διάπλους. Καλεσμένα και τα δικά σας αγαπημένα αρκουδάκια!

Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθούν: φάκελος, βεβαίωση παρακολούθησης και χρήσιμα είδη γραφής/ ζωγραφικής BIC Kids. Επιπλέον, μετά το σεμινάριο θα κληρωθούν αγαπημένα βιβλία όπως το νέο μουσικό παραμύθι της Μ. Καββαδά: “Τρεις ευχές κρυμμένες σε κοχύλι” (εκδ. Διάπλους), στο CD του οποίου συμμετέχουν οι: Βαγγέλης Γερμανός, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μάνος Πυροβολάκης, Δώρος Δημοσθένους, Γιάννης Παλαμίδας κ.ά


Χρήσιμες πληροφορίες:

- Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 (1η ομάδα)

- Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 (2η ομάδα)

* Απαραίτητη η εγγραφή, με προεπιλογή μιας εκ των δύο ημερών.

* Καλέστε άμεσα στα τηλέφωνα: 694 91 62 338 & 210 20 21 824

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

* Χώρος διεξαγωγής: Radisson Blu Park (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα )

* Ώρες: 10:00 -13:00. (Στο πρωινό καλωσόρισμα και στα διαλείμματα θα απολαύσουμε νόστιμα κεράσματα και καφεδάκι κερασμένο by DIMELLO)


* Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης, καθηγήτριες και καθηγητές χορού, μουσικοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και σε εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων σε χώρους προσχολικής αγωγής.

*Η εκδήλωση στο facebook:

https://www.facebook.com/events/483103698834453/


Λίγα λόγια για τη Μαριλένα Καββαδά

Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό (Υποτροφία Ν. Κονταξάκη), τον Ελληνικό Πολιτισμό (Αριστούχος Ε.Α.Π.) και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Αριστούχος Πανεπιστημίου Αθηνών).

Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις “Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση” (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου).

Από το 1994 επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται: Ως υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και ως χορογράφος - καθηγήτρια χορού σε θέατρα.

Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά και συντονίζοντας τη λέσχη ανάγνωσης “Παραμυθοπαρέα”.

Από το 2013 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα “Μαγικό Κοχύλι”, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στις αφηγήσεις παραμυθιών, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών γιορτών και τη διοργάνωση ψυχαγωγικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων (www.magiko-kohili.gr).

Από το 2017 διευθύνει το “Λίκνο” εκπαίδευσης, τέχνης & πολιτισμού (www.tolikno.gr), το οποίο δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης, τέχνης και πολιτισμού, παιδικών θεαμάτων και επιμορφωτικών σεμιναρίων στην περιοχή Κυπριάδου (Άνω Πατήσια - Αθήνα).

Περιοδικά σχεδιάζει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς (π.χ. Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια διαφόρων επιστημονικών φορέων

(π.χ. ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ, OMEP κ.ά.) και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων και CDs.

Στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και 26 βιβλία για παιδιά,γονείς κι εκπαιδευτικούς.

Κείμενα της έχουν εικονογραφηθεί από δημιουργούς όπως: Μυρτώ Δεληβοριά, Λήδα Βαρβαρούση, Αιμιλία Κονταίου, Νέστορας Ξουρής κ.ά.

Το βιβλίο της “Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας” (εικον. Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδ.Διάπλαση) ήταν υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου 2012 (βραχεία λίστα).

Στα CDs των βιβλίων της έχουν συνεργαστεί φιλικά καλλιτέχνες όπως: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γρηγόρης Βαλτινός, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Μακεδόνας, Αφροδίτη Μάνου, Βαγγέλης Γερμανός, Ελένη Πέτα, Αρετή Κετιμέ, Δώρος Δημοσθένους, Γιάννης Παλαμίδας, Σπυριδούλα Μπάκα, Σαββέρια Μαργιολά κ.ά.

Πάρε κι εσύ το αγαπημένο σου αρκουδάκι και ζήσε το δικό σου παραμύθι με κίνηση, ρυθμό, μουσική, μελωδίες, παιχνίδια, ζωγραφική και κάντα εφόδιά σου για να τα μεταφέρεις στα «παιδιά» σου.


Καλλιόπη Γραμμένου

By Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35