Γλυκό ψυγείου με μπανάνα, τσακ μπαμ…



Όταν έχεις αϋπνίες και σηκώνεσαι το βράδυ για να κάνεις...

επιδρομή στο ψυγείο, αυτό που θα αντικρίσεις, θα σε εντυπωσιάσει…



Υλικά :

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπέρ (ολικής άλεσης)

100 γρ. μαργαρίνη ζεσταμένη για να λιώσει (όχι να κάψει)

2 κ.σ. τρούφα

2 μικρές , ώριμες μπανάνες (ή μια μεγάλη) κομμένες σε ροδέλες

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλ.συνταγή στο τέλος)

1 μικρό φακελάκι σαντιγύ τύπου Garni (σε σκόνη) + 100 ml φρέσκο γάλα για την παρασκευή της

Λίγη ακόμα τρούφα και λίγα τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε με διαρκή ροή τη λιωμένη μαργαρίνη ενώ δουλεύει το μπλέντερ ώστε να αναμιχθούν καλά και να έχουμε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το αδειάζουμε σε μικρό , στρογγυλό πυρέξ (20 εκ.) και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τρούφα

Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί. Όταν κρυώσει αρκετά , την αδειάζουμε πάνω στη στρώση των μπισκότων. Σκορπίζουμε τότε τις μπανάνες σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και τις μισοβυθίζουμε μέσα σ’ αυτή. Χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη garni με το φρέσκο γάλα μέχρι να σχηματιστεί αφράτη, ελαφριά σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα με τις μπανάνες.

Γαρνίρουμε με λίγη ακόμα τρούφα , τριμμένα μπισκότα ή ο,τι άλλο προτιμάμε και παγώνουμε στο ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Είναι πεντανόστιμο , δροσερό και ελαφρύ!


Λίγα λόγια ακόμα:

-Η συγκεκριμένη δόση είναι , μικρή , οικογενειακή . Φυσικά και μπορούμε να διπλασιάσουμε τη δόση των υλικών αν το επιθυμούμε.
-Αν τεμπελιάσουμε ακόμα περισσότερο , μπορούμε στη θέση της κρέμας ζαχαροπλαστικής να βάλουμε ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου.
-Το μικρό φακελάκι σαντιγύ τύπου Garni είναι των 50 γρ. και το ανακάλυψα πρόσφατα. Εξυπηρετεί για τις φορές εκείνες που θέλουμε μια μικρή ποσότητα σαντιγύ (καλή ώρα όπως μ’ αυτό το γλυκάκι) ή για λίγο γαρνίρισμα σε άλλα γλυκά καθώς η συνηθισμένη συσκευασία φτάνει και περισσεύει για μια ολόκληρη τούρτα…
-Αντί για ολόκληρο γλυκό μπορούμε να μοιράσουμε τα υλικά εναλλάξ σε στρώσεις, σε ποτήρια του ουίσκι και να σχηματίσουμε ατομικά γλυκάκια.

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Τελικά αυτό το γλυκό θα έπρεπε να το έχω ονομάσει «το γλυκό της τεμπέλας”… σύμφωνα με το siteαλλά αυτό είναι άλλο (tender.gr)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35