Το «Δεν ειμ’ εγώ» του Ξενόπουλου ανεβάζει η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου ΑττικήςΤην παράσταση «Δεν είμ’ εγώ» του Γρηγόριου Ξενόπουλου...

ανεβάζει φέτος η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου. Η συγκριμένη παράσταση είναι η τελευταία δουλειά της αείμνηστης Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, που απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας πριν από λίγους μήνες. Αποτελώντας για τρεις δεκαετίες την ψυχή της Θεατρικής Σκηνής του Δήμου, η οποία πλέον τιμητικά έχει το όνομά της, η Βάσω Παπαθεοδώρου – Μπελίτση επιμελήθηκε την παραγωγή και την σκηνοθεσία του «Δεν ειμ’ εγώ», με τον θίασό της να ανεβάζει στο θεατρικό σανίδι την παράσταση, συνεχίζοντας το έργο της αξέχαστης για την πόλη σκηνοθέτιδας.


Στους συντελεστές της παράστασης: Σκηνικά Γιάννης Γαμπαδάκης. Παίζουν οι Γιάννης Αναστασάκης, Γιάννης Γαμπαδάκης, Γιάννης Γαλατόπουλος, Γιώργος Κοκορομύτης, Γιώργος Κουτσογιαννάκης, Κώστας Καρβουναρίδης, Σοφία Κοτσάμπαση, Λουΐζα Μαρτινούτσι, Ράνια Μιχαλοπούλου, Βασίλης Μακρής, Ξανθίππη Παντελή, Σάντυ Πηλιούρη, Αντώνης Ρουσέλης, Γωγώ Τυρνάζη, Τάνια Τσιντζήλα, Αριάδνη Φάτση και Μαίρη Χρονοπούλου.

Ημερομηνίες παραστάσεων: 21 & 22 Απριλίου 5 & 6, 12 & 13, 19 & 20, 26 Μαΐου - 2 & 3 Ιουνίου. Ώρες παραστάσεων: 20:15

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το έργο γράφτηκε το 1928. Είναι μια τρίπρακτη φαρσοκωμωδία που αναφέρεται στη ζωή ενός τυπικού, αυστηρού, οικογενειάρχη, και υπερβολικά λογικού καθηγητή ηλικίας 50 ετών ο οποίος ζει ήσυχα κάνοντας τα μαθήματα και τα πειράματά του.

Ο καθηγητής μαθηματικών Πέτρος Παπαπέτρου βγάζει με τη λογική του το συμπέρασμα πως πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του πως είναι δύο άνθρωποι, ο Α και ο Β: ο ένας σοφός, φρόνιμος, εγκρατής, ηθικός κι ο άλλος γλεντζές και παλιάνθρωπος. Το έργο σατιρίζει τους ανθρώπους που βασίζονται πάρα πολύ στη Λογική και πορεύονται μόνο μ' αυτήν, ενώ για την εκτίμηση των γεγονότων και την εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων, είναι απαραίτητες κι άλλες δυο ανθρώπινες δυνάμεις, η Φαντασία και η Διαίσθηση.Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35