Τρανσφοβία… Η διαφορετικότητα και η ηδονή


Ξέρετε δεν παρακολουθώ την ευρω-βιζιά-ν, αλλά ακόμα...

και στο μπαρ που ήμουν για μπύρα το βράδυ του Σαββάτου, την ευρωβιζιάν έδειχνε η γιγαντοθόνη. Αναπόφευκτο λοιπόν να καθίσω να 'δω από περιέργια με τί στο διάολο διασκεδάζουν τόσα εκατομμύρια ευρωπέη (και ευρωαιδοία κυρίως). Εβλεπα μόνο εικόνα, μιας και το μαγαζί έπαιζε άλλη μουσική (ευτυχώς!) 


Άκουσα και είδα μικρές χαζοσυζητησούλες και ηλίθιες φωτογραφίες (που δε σατύριζαν, αλλά εξευτέλιζαν τη νικήτρια) σε social media, αλλά και έξω ο κόσμος εκείνη τη μέρα (αλλά και την επόμενη) σχολίαζε το εν λόγω άτομο, με μεγάλο αρνητισμό. Και αναρωτήθηκα γιατί; Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια αγαπητοί μου συνάνθρωποι! Τί γλυκούλιδες που ειναι αυτοί οι κομπλεξικοί!

Το θέμα, αγαπητές μου κυρίες και κύριοι, μεταπίπτει ευθέως και ευθαρσώς στο ζήτημα της ομοφοβίας και κατ' επέκταση του ρατσισμού. Στο γεγονός δηλαδή, οτι μία αρκετά μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε (φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι κλπ κλπ), είναι ρατσιστές και δε μπορούν με τίποτα να δεχτούν κάποιος να είναι διαφορετικός από δ' αύτους. -Τί έγινε λέει; Έχεις πέος και μοιάζεις με γυναίκα;;; Στη πυρά!!! Η "διαφορετικότητα" τους ξενίζει και στη πραγματικότητα βγάζουν φλύκτρες εγκεφαλικές! 
Μία άλλη μερίδα πληθυσμού το ίδιο επιζήμια είναι και οι λεγόμενοι ενθρησκοι, θρησκευόμενοι ή και πιστοί όπως θέλετε πείτε τους. Αυτοί που τέλος πάντων, πιστεύουν στον Αδάμ, την Εύα, στα χερουβείμ, σεραφείμ, σε θεούς, διαόλια και τριβόλια, στα ζώδια, στη τράπουλα της Κατίνας κλπ. Αυτοί λοιπόν οι σεμνότυφοι και σοβαροφανείς τύποι, καταδικάζουν στο πυρ το εξώτερον, κάθε είδους διαφορετικότητα που υποτίθεται καταπατά την κανονικότητα τους, τον δογματισμό τους και την επουράνια ηθική τους.

Και οι δύο αυτοί τύποι ο ρατσιστής και ο θρησκευόμενος, χαρακτηρίζονται από οπισθοδρομικότητα, συντηρητισμό και συνήθως είναι ικανοί για τις χειρότερες εκφράσεις λεκτικής, αλλά και σωματικής βίας. Αυτές οι εκφάνσεις του πολιτισμού μας, είναι σαφέστατα ο κόλαφος της κοινωνίας και οδηγούν σε φανατισμό, μικρομυαλιά και σε τέτοιες εκφράσεις επιθετικότητας, όπως οι προχθεσινές, έναντι σε κάτι καινούριο, νέο και πετυχημένο! Τρανσέξουαλ του κόσμου ενωθείτε!



(Αναδημοσίευση από το http://hexamilion.blogspot.gr/ του αγαπημένου μου Εμμανουήλ Λεμπιδάκη, που η πένα του στέγνωσε ξαφνικά… και απρόσμενα)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35