Ευκαιρίες απασχόλησης για 23.000 ανέργους…


Συνολικά 23.000 άνεργοι, 29-64 ετών, θα βρουν εργασία...

με το νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.


Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Αντωνοπούλου τόνισε πως «με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23.000 χιλιάδες ανέργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικώς.

Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ενώ θα παρέχεται στο 50% των ωφελουμένων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για 6 μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνο για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων και μόλις για 2 μήνες.

Με τον νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ, εν αντιθέσει με τον αρχικό, που ο άνεργος λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος».


Παράλληλα, η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι ο σχεδιασμός του υπ. Εργασίας αφορά την ενίσχυση της απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων… (ethnos)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35