4 Ιουνίου… Βάλτε stop στην κακομεταχείριση των παιδιών


Το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού είναι γεγονός! Οι περισσότεροι...

θα πάνε κατά παραλία μεριά, άλλοι θα έχουν γυμναστικές επιδείξεις, γάμους, βαπτίσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις βιβλίων, gala  και άλλα πολλά χαρούμενα και κοσμικά γεγονότα…


4 Ιουνίου…

Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει, εκτός των παραπάνω,  ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση φυσική, ψυχική και συναισθηματική.

Και θα πείτε αυτή την βάρεσε ο ήλιος κατακούτελα, τι μας λέει τώρα;

Όχι μια χαρά είμαι, απλά κάποιες Ημέρες έρχονται για να σου θυμίσουν, να σε αφυπνίσουν, να σε ταρακουνήσουν και κάτι να σου πουν…

Σαν σήμερα λοιπόν 4 Ιουνίου 1983, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με απόφαση της, καθιέρωσε αυτή την μέρα ως Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών, ορίστηκε για να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αλλά και απλούς πολίτες στο θέμα της επιθετικότητας εναντίον των μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2016», το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» νοιώθει την υποχρέωση να θυμίσει ότι το 2015:

● 156 παιδιά βίωσαν κίνδυνο και το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού  βρέθηκε κοντά τους μέσω της δράσης της επιτόπιας παρέμβασης

● 1.975 παιδιά βίωναν τον κίνδυνο στο οικογενειακό τους περιβάλλον και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για να βρεθεί λύση

● 324 παιδιά που βίωσαν την κακοποίηση και την παραμέληση, φιλοξενήθηκαν στα σπίτια του οργανισμού μας

● 214 παιδιά υποστηρίχθηκαν θεραπευτικά στο Σπίτι του Παιδιού

● 41.635 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης με θέμα την Βία κατά των Παιδιών  (καθώς  και 19.117 γονείς & εκπαιδευτικοί)

Νούμερα, στατιστικές, δράσεις… Κι εμείς; Που είμαστε όλοι εμείς;

Κινητοποίηση!!!  Σας λέει κάτι;

Ας σταθούμε ενεργά δίπλα σε όλα τα παιδιά που κινδυνεύουν, χωρίς κόπο, χωρίς χάσιμο χρόνου.

Οποτεδήποτε, σήμερα, αύριο, καλοκαίρι, χειμώνα,  πρωί, βράδυ, όταν νιώσουμε, ξέρουμε, γνωρίζουμε, δούμε ένα παιδί σε κίνδυνο καλούμε  στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα παιδιά που υφίστανται κακομεταχείριση, φυσική, ψυχική και συναισθηματική και κυρίως να τους δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας καθημερινά, να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε σε κάθε τους στιγμή.


Καλλιόπη Γραμμένου 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35