ΦΤΑΣΑΜΕ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

ΦΤΑΣΑΜΕ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

Νέα ταξιδιωτική εκπομπή με τον Ζερόμ Καλούτα, παραγωγής 2023

Ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη εξερεύνηση τόπων, ανθρώπων και παραδόσεων στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, «Φτάσαμε», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή, στις 17:00.

Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειές τους, ο Ζερόμ Καλούτα λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση.

Μπαίνει σε χωράφια, ανεβαίνει σε τρακτέρ, θερίζει, οργώνει και αρμέγει πρόβατα, εξερευνά δάση, σπήλαια και ιστορικά μονοπάτια, κατεβαίνει ποτάμια και δαμάζει κύματα, βουτά σε παγωμένα νερά, υφαίνει, κεντάει, μαγειρεύει φημισμένες τοπικές συνταγές και τραγουδά στα πιο απρόβλεπτα μέρη.

«Φτάσαμε»: Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, περιπέτεια, μελωδία και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός

Έρευνα: Ευανθία Τσακνή, Άννα Κακλαμάνη

Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας

Τίτλοι αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης

Τραγούδι τίτλων αρχής: «ΦΤΑΣΑΜΕ»

Μουσική-Στίχοι: Ζερόμ Καλούτα

Εκτέλεση παραγωγής: dotmov

 

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

 

Επεισόδιο 2ο: «Λεωνίδιο. Βουνό, θάλασσα, κόκκινος βράχος και τσακώνικη κληρονομιά»

Ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια ξενάγηση όχι μόνο στις φυσικές ομορφιές, αλλά και στον χαρακτήρα του Λεωνιδίου, μιας περιοχής με ταυτότητα, ιδιαίτερη παράδοση και αυθεντικότητα.

Σήμα κατατεθέν του ο επιβλητικός κόκκινος βράχος, που προσελκύει αναρριχητές απ’ όλο τον κόσμο και δίνει στον Ζερόμ την καλύτερη αφορμή να δοκιμάσει και ο ίδιος τις ικανότητές του στην αναρρίχηση.

Ως η πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, το Λεωνίδιο διατηρεί με καμάρι τις ιδιαιτερότητες που του προσδίδει η τσακώνικη κληρονομιά. Ο Ζερόμ γνωρίζει την τσακώνικη γλώσσα και φτιάχνει μια παραδοσιακή συνταγή με τσακώνικη μελιτζάνα μαζί με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ελένη Μάνου.

Ανακαλύπτει, επίσης, τα μυστικά της τσακώνικης υφαντικής δίπλα στη Μεταξία Χαντέλη, στον αργαλειό της, εισβάλλει στην πρόβα της χορωδίας και συμμετέχει σε πρόβα τσακώνικου χορού υπό τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου, Χριστίνας Μάνου.

Παράλληλα, ανακαλύπτει ξεχωριστά μονοπάτια γύρω από τη μοναδική Μονή Σίντζα, με τη βοήθεια της Αγγλίδας Wendy Copage, που δημιούργησε το σπίτι της στο Λεωνίδιο και κάνει μάθημα ζωγραφικής με τη Γερμανίδα ζωγράφο και φωτογράφο Angelika Jäkel, η οποία υπογράφει τα έργα της με το καλλιτεχνικό όνομα «LEΩNI», που δείχνει τη μοναδική σχέση της με το Λεωνίδιο.

Για το συγκεκριμένο επεισόδιο εργάστηκαν, επίσης, οι:

Κάμερα-Drone: Γιάννης Γλυκιώτης

Ηχοληψία: Πέτρος Τσακίρης

Μοντάζ: Γιώργος Παπαϊωάννου

Color Correction: Κώστας Χριστακόπουλος

Μιξάζ: Yellowgroove - Μιχάλης Γραμματόπουλος

Ηχογράφηση-Voice over: Music Art Lab

Συμμετείχαν: Wendy Copage, Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού, Σταύρος Κουτίβας, Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Νότιας Κυνουρίας, Μεταξία Χαντέλη, Ελένη Μάνου, Ηλιάννα Δολιανίτη, Άννα Κυρίου, Χριστίνα Μάνου, Leoni - Angelika Jäkel, Γιώργος Αλεξάνδρου, Γιάννης Μεταξωτός, Ελένη Ρεντούλη



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35