ΕΡΤ1: Ελληνικές ταινίες, καθημερινά στις 10:00 & «Τα καλύτερά μας χρόνια»

ΕΡΤ1: Ελληνικές ταινίες, καθημερινά στις 10:00 & «Τα καλύτερά μας χρόνια»

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 23/8/2024, καθημερινά στις 10:00,  έχουν προγραμματιστεί οι εξής ελληνικές ταινίες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Υιέ μου… Υιέ μου…»

Αισθηματική κωμωδία, παραγωγής 1965

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης

Φωτογραφία: Γρηγόρης και Συράκος Δανάλης

Μουσική: Γιώργος Θεοδοσιάδης

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Καρράς, Μάρω Κοντού, Λίλιαν Μηνιάτη, Δημήτρης Νικολαϊδης, Μαρίκα Κρεβατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, κ.ά.

Υπόθεση: Ριμέικ της ταινίας «Δελησταύρου και Υιός» του Αλέκου Σακελλάριου. Ένας βιομήχανος θέλει να παντρευτεί μια ζωντοχήρα με την οποία είναι ερωτευμένος και ο γιος του. Πατέρας και γιος διεκδικούν τη νύφη αλλά εκείνη επιστρέφει στον σύζυγό της. Τα ειδύλλια περιπλέκονται όταν ο βιομήχανος, απογοητευμένος, φλερτάρει μια άλλη γυναίκα της οποίας ο άνδρας επιστρέφει ύστερα από απουσία είκοσι χρόνων.

ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Τρία κορίτσια από την Αμέρικα»

Κωμωδία, παραγωγής 1964

Σκηνοθεσία: Ντίμης Δαδήρας

Σενάριο: Απόλλων Γαβριηλίδης

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης

Παίζουν: Ανδρέας Μπάρκουλης, Βασίλης Αυλωνίτης, Γκιζέλα Ντάλι, Μαρί Πανταζή, Γιάννης Μαλούχος, Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Βελέντζας, Νώντας Καστανάς, Τζοάννα Παππά, Σπύρος Ολύμπιος, Νίκος Συράκος, Μπάμπης Μουτσάτσος

Υπόθεση: Οι τρεις κόρες ενός πλούσιου Ελληνοαμερικάνου καταφτάνουν στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς τους για να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής τους. Σε μία βόλτα τους γνωρίζουν και ερωτεύονται τρεις νεαρούς φτωχούς άντρες, που παριστάνουν τους πλούσιους επιχειρηματίες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Τα δίδυμα»

Κωμωδία, παραγωγής 1964

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώργος Γαβριηλίδης, Μαρίκα Κρεββατά, Νότα Παρούση, Γιάννης Βογιατζής, Ζαννίνο, Κία Μπόζου, Ντία Αβδή, Άννα Καρέλα, Πάνος Νικολακόπουλος, Τζίνα Κουρία, Γιώργος Οικονόμου, Κώστας Φλώρος, Τζούλια Αργυροπούλου, Λούλα Δημητριάδου, Νανά Χατζηβασιλείου

Υπόθεση: Δύο δίδυμα αδέλφια χωρίστηκαν από μικρή ηλικία. Ο Ανάργυρος ή Μπούλης μεγάλωσε πλουσιοπάροχα από το ζεύγος Χατζηφρύδη, στην πόρτα των οποίων τον εγκατέλειψαν οι γονείς του. Η ζωή του ορφανού Σταμάτη κύλησε μες στη φτώχεια. Τώρα προσπαθεί να καθιερωθεί ως ποδοσφαιριστής, ενώ ψάχνει για μια καλή δουλειά. Θα απευθυνθεί στο εργοστάσιο του Χατζηφρύδη, όπου προς μεγάλη του έκπληξη θα τον κάνουν αμέσως αναπληρωτή γενικού διευθυντή.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Διαβόλου κάλτσα»

Κωμωδία, παραγωγής 1961

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου

Σενάριο: Πάνος Γλυκοφρύδης

Μουσική: Τάκης Μωράκης

Φωτογραφία: Γιάννης Πουλής

Παίζουν: Άννα Φόνσου, Νίκος Σταυρίδης, Ερρίκος Μπριόλας, Γιάννης Γκιωνάκης, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Τίτα Καλλιγεράκη, Μιχάλης Βασιλείου, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Νικήτας Πλατής, Νίκος Φιλιππόπουλος, Αλέκος Κουρής

Υπόθεση: Η Ρένα είναι μια πανέξυπνη νέα ηθοποιός, που όλοι την αποκαλούν «διαβόλου κάλτσα». Ερωτεύεται έναν ευσταλή νέο, τον Τώνη, αλλά οι θείοι τους, οι Θωμάς Σκαρμούτσος και Αγαμέμνων Μπουμπούνας, ιδιοκτήτες δύο ανταγωνιστικών βιοτεχνιών κατασκευής μαγιό, δεν εγκρίνουν τη σχέση τους. Οι δύο νέοι το σκάνε και οι θείοι τούς ψάχνουν, βάζοντας έναν ντετέκτιβ που τους αναζητεί παντού, αλλά οι έρευνες παραμένουν άκαρπες. Όμως στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου μαγιό της χρονιάς, τα σχέδια του Τώνη κερδίζουν το πρώτο βραβείο και κατακτούν το κοινό. Τότε οι ανταγωνιστές θείοι παραμερίζουν τις διαφορές τους, σκέφτονται ωριμότερα και αποδέχονται τις τρέλες των ανιψιών τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο»

Κωμωδία, παραγωγής 1969

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίκος Ρίζος, Άννα Ματζουράνη, Γιώργος Κάππης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νικήτας Πλατής

Υπόθεση: Ένα καλοσυνάτο γεροντοπαλίκαρο, ο Χαράλαμπος, αγαπά την όμορφη υπηρέτριά του Μελπομένη, αλλά ντρέπεται να το παραδεχτεί. Η Μελπομένη είναι επίσης ερωτευμένη μαζί του, αλλά κι αυτή φοβάται να το ομολογήσει. Όμως και ο χασάπης της γειτονιάς, ο Θόδωρος, είναι σφοδρά ερωτευμένος με τη Μελπομένη και μια μέρα καταφτάνει στον Χαράλαμπο, ζητώντας το χέρι της. Ο Χαράλαμπος αρνείται φυσικά και έτσι ο Θόδωρος αποφασίζει να την απαγάγει. Η άλλη όμως υπηρέτρια του Χαράλαμπου, η Τούλα, που είναι τσιμπημένη με τον Θόδωρο, αποφασίζει να τους κάνει να παραδεχτούν την αλήθεια. Τέλος παίρνει η ίδια τον Θόδωρο, ο Χαράλαμπος παίρνει τη Μελπομένη, και ο ανιψιός Τώνης, ο οποίος κόπτεται για τα προτερήματα των πολυκατοικιών, βρίσκει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μιας θεατρίνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Ποια είναι η Μαργαρίτα»

Κωμωδία, παραγωγής 1961

Σκηνοθεσία: Ντίμης Δαδήρας

Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δήμος Σακελλαρίου

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος

Σκηνογραφία: Τάσος Ζωγράφος

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Γιάννης Φέρτης, Θανάσης Βέγγος, Κούλης Στολίγκας, Δημήτρης Νικολαΐδης, Πόπη Λάζου, Στέφανος Ληναίος, Κώστας Καρράς (σε πρώτη εμφάνιση), Περικλής Χριστοφορίδης, Σαπφώ Νοταρά, Ελένη Μαυρομάτη, Παύλος Καταπόδης, Βιολέττα Σούλη, Νίκος Φιλιππόπουλος

Υπόθεση: Η Μαργαρίτα (Τζένη Καρέζη) έρχεται στην Αθήνα για να «κάνει» την τύχη της. Μια ξαδέρφη της (Πόπη Λάζου) τη βοηθάει να βρει δουλειά σ’ έναν οίκο μόδας. Η Μαργαρίτα πηγαίνει στην Κω, συνοδευόμενη από έναν βοηθό (Θανάσης Βέγγος), για να προωθήσει τα προϊόντα του οίκου. Οι κάτοικοι πιστεύουν πως είναι κόρη ενός Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα. Εκείνη θα υποδυθεί την κόρη του, θα φιλοξενηθεί σ’ ένα αρχοντικό, και ο γιος του μεγιστάνα (Γιάννης Φέρτης) δεν θα αποκαλύψει την αληθινή της ταυτότητα. Αντίθετα, θα την ερωτευτεί και θα της κάνει πρόταση γάμου.

transparent 1The Queen of the Kitchen 3

 

ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Η αρχόντισσα της κουζίνας»

Κωμωδία, παραγωγής 1969

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Βασιλειάδης

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Παίζουν: Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώργος Κάππης, Γιάννης Φέρμης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Λαυρέντης Διανέλλος, Μάκης Δεμίρης, Σταύρος Ξενίδης, Εύα Φρυδάκη, Γιώργος Γρηγορίου, Γιώργος Μεσσάλας, Μανώλης Δεστούνης, Βασίλης Πλατάκης, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Λευτέρης Σφακιανάκης, Νίκος Σπυριδωνάκος, Αλέκος Πετρίδης, Κώστας Λιακάκος, Ρένα Πασχαλίδου, Πάνος Τέρρης, Χάρης Κεδίκος, Σπύρος Γουριώτης

Υπόθεση: Η πρόσχαρη κόρη του ταβερνιάρη της γειτονιάς, η Ασημίνα, κερδίζει ένα διαμέρισμα σ’ έναν διαγωνισμό Μαγειρικής κι έτσι γίνεται η «Αρχόντισσα της κουζίνας». Αλλά μια κατά τύχη αρχόντισσα οφείλει να ζει σαν πραγματική αρχόντισσα, έτσι η μέχρι πρότινος συνεσταλμένη Ασημίνα βάζει πανιά για τη μεγάλη ζωή. Οι διαφημιστικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και ο ψεύτικος γάμος που έχει συνάψει με τον ηλικιωμένο κύριο Γουστάβο για να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, την απομακρύνουν από τον πατέρα της και από τον μνηστήρα της Θανάση, έναν καλοκάγαθο ηλεκτρολόγο, ο οποίος κάθε Κυριακή κάνει τον διαιτητή ποδοσφαίρου και τρώει το ξύλο της χρονιάς του στα γήπεδα –όχι όμως για πολύ ακόμα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Φουκαράδες και λεφτάδες»

Αισθηματική κομεντί, παραγωγής 1970

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Σενάριο: Θάνος Λειβαδίτης

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Παίζουν: Θάνος Λειβαδίτης, Μέμα Σταθοπούλου,  Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίκος Ρίζος, Γρηγόρης Βαφιάς, Νίκος Παπαναστασίου, Λυκούργος Καλλέργης, Γιώργος Παπαζήσης

Υπόθεση: Ο Θεσσαλονικιός βιομήχανος Βρανάς σχεδιάζει να παντρέψει το γιο του Αλέξη με την Άννα, κόρη ενός Αθηναίου βιομήχανου. Ο Αλέξης αντιδράει στο σχέδιο του πατέρα του και βάζει τον σοφέρ του Νώντα να υποδυθεί το αφεντικό του στη συνάντηση με τη νύφη. Το ίδιο όμως κάνει και η Άννα με την υπηρέτριά της Μαρία. Τελικά, ο Νώντας ερωτεύεται τη Μαρία και ο Αλέξης την Άννα.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Ο χαζομπαμπάς»

Κωμωδία, παραγωγής 1967

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Σενάριο: Δημήτρης Βλάχος

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Νίκος Δαδινόπουλος, Σωτήρης Μουστάκας, Ντίνα Τριάντη, Περικλής Χριστοφορίδης, Ραφαήλ Ντενόγιας, Αγγέλα Γιουράντη, Δημήτρης Βλάχος, Νίκος Τσουκαλάς κ.ά.

Υπόθεση: Ένα ζευγάρι ερωτευμένων παντρεύονται και αποκτούν έναν γιο. Ο πατέρας κάνει τα πάντα για να μεγαλώσει σωστά το γιο του και να τον σπουδάσει. Όταν όμως το παιδί του επιστρέφει από τη Γερμανία, όπου σπούδαζε, δεν συμφωνεί με τα σχέδια του πατέρα του για την επαγγελματική του αποκατάσταση. Ωστόσο, θα συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο της απόφασής του και τελικά θα εργαστεί στην επιχείρηση που του ετοίμασε ο πατέρας του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

10:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - «Το έξυπνο πουλί»

Κωμωδία, παραγωγής 1961

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Άννα Φόνσου, Βασίλης Αυλωνίτης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Άννα Μαντζουράνη, Σταύρος Παράβας, Μαρίκα Νέζερ

Υπόθεση: Μια φτωχή αλλά εργατική και φιλότιμη κοπέλα ερωτεύεται τον εργοδότη της και καταφέρνει να τον σώσει από πολλά προβλήματα που βασανίζουν την επιχείρησή του.

Διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη.

Επίσης, από τη Δευτέρα 12/8, στις 15:00, προγραμματίζεται η σειρά «ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ» ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8 – Επεισόδιο 41ο: «Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα» 

ΤΡΙΤΗ 13/8 – Επεισόδιο 42ο: «Ημερομηνία λήξης» 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8 – Επεισόδιο 43ο: «Για πάντα θα έχουμε το Γκύζη»

ΠΕΜΠΤΗ 15/8 – Επεισόδιο 44ο: «Ο φόβος του άλλου»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/8 – Επεισόδιο 45ο: «Και να Θες να αγιάσεις…»

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8 – Επεισόδιο 46ο: «Η Μάχη των τιμών»

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/8 – Επεισόδιο 47ο: «Εκρηκτικές εκλογές»

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/8 – Επεισόδιο 48ο: «Κωσταλέξι»

ΤΡΙΤΗ 20/8 – Επεισόδιο 49ο: «Γιορτάρες μέρες»

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/8 – Επεισόδιο 50ο: «Ζωή με χρώμα»

ΠΕΜΠΤΗ 22/8 – Επεισόδιο 51ο: «Έγκλημα και τιμωρία»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8 – Επεισόδιο 52ο: «Φούγκα»



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35