Κόκκινοι κάδοι για ανακύκλωση ρούχων μπήκαν στους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Κόκκινοι κάδοι για ανακύκλωση ρούχων μπήκαν στους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Τον κόκκινο κάδο φέρνει στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να μπορούν οι κάτοικοι να ανακυκλώνουν, πλέον, ρούχα και υποδήματα.

Οι πρώτοι 5 ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν πιλοτικά σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές του Ηρακλείου, για να ακολουθήσουν κι άλλοι σε περισσότερες περιοχές μέσα στους επόμενους μήνες.

Έτσι, μετά τον κλασσικό μπλε, τον κίτρινο για το χαρτί, τον καφέ για τα οργανικά, στα προγράμματα του Δήμου προστίθεται και ο κόκκινος διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την Ανακύκλωση στην πόλη, αλλάζοντας τον τρόπο που οι Ηρακλειώτες διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους με ένα πιο φιλικό για το περιβάλλον αποτύπωμα.

Που βρίσκουμε τους πρώτους κόκκινους κάδους;

Οι πρώτοι 5 κάδοι τοποθετήθηκαν στην Παναγίτσα, στην παιδική χαρά στον Άγιο Γεώργιο, στον Άγιο Νεκτάριο, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της οδού Ν. Καζαντζάκη 28.

Τι πετάμε στους κόκκινους κάδους;

Αφού τα τοποθετήσουμε σε καθαρή τσάντα (μία ή όσες χρειάζονται) καθαρά ενδύματα και υποδήματα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια κ.λ.π), αξεσουάρ όπως τσάντες, ζώνες, κασκόλ κοκ.

Πώς ανακυκλώνονται τα υλικά των κόκκινων κάδων;

Μετά από διαλογή, μέρος των ενδυμάτων και υποδημάτων προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα στην Ελλάδα, σε κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ή σε φιλανθρωπικούς φορείς. Επιπλέον, ενδύματα και υποδήματα διατίθεται για αποστολή σε χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσική καταστροφή, πόλεμος κ.ο.κ.

Το μεγαλύτερο, λοιπόν, ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση.

Τα ακατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση ενδύματα και υποδήματα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, μονωτικού και άλλου υλικού.Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35