Ανοιχτή πρόσκληση: 3η διαδικτυακή, διορθόδοξη έκθεση εικαστικών 2021 με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ»

Ανοιχτή πρόσκληση: 3η διαδικτυακή, διορθόδοξη έκθεση εικαστικών 2021 με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ»

Για συμμετοχή στην 3η διαδικτυακή, διορθόδοξη έκθεση εικαστικών 2021 με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ»

Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

19/4 ως 14/5/2021 στην ιστοσελίδα: www.clubunesco.gr

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, συνεχίζει τη δημιουργία διαδικτυακών εκθέσεων στον καιρό της πανδημίας, διοργανώνοντας την 3η διορθόδοξη, ομαδική έκθεση εικαστικών – αγιογραφίας με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στα δίκτυα Facebook και Youtube, από 19/4 ως 14/5/2021.

Σκοπός του Ομίλου μας - με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει - είναι, μέσα από τις εικαστικές τέχνες, να υμνηθεί το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, να αναδειχθεί η συνέχεια και η σημαντικότητά της για την ανθρώπινη ύπαρξη, σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης των λαών και των εθνών.

Στη διοργάνωση αυτή, θα εκτεθούν και θα προβληθούν εικαστικά έργα σύγχρονων επαγγελματιών ή ερασιτεχνών και αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων εικαστικών και αγιογράφων όπως: αγιογραφίες, τοπιογραφίες, ψηφιδωτά, έργα γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικά, μικτής τεχνικής, συνθέσεις, σχέδιο κλπ.

Έργα που θα εμπνέονται από τα Θεία Πάθη και θα υμνούν το μεγαλείο της Ανάστασης του Θεανθρώπου, θέλοντας να αναδείξουμε το μεγαλείο της τέχνης με την πολυποικιλότητα των σχολών της, από το χθες στο σήμερα και τη διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας.

Ως κυρίαρχο συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης η πίστη στον Θεό και τα πάθη του Θεανθρώπου, όπως περιγράφονται στα Ιερά κείμενα του Χριστιανισμού, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης, για τη δημιουργία κορυφαίων έργων στην τέχνη, τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία και τη μουσική.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, μόνο 35 δημιουργοί, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής.

Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:

https://www.facebook.com/groups/44986999454/

και

https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες εικαστικοί και αγιογράφοι, ενεργά μέλη του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, καθώς και μη μέλη.

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να μετέχει με ένα (1) έως τέσσερα (4) έργα του όπως: αγιογραφίες, τοπιογραφίες, ψηφιδωτά, έργα γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικά, μικτής τεχνικής, συνθέσεις, σχέδιο κλπ. Θέμα της έκθεσης είναι τα Θεία Πάθη, η Ανάσταση του Θεανθρώπου και το Πάσχα.

Τα έργα θα χρειαστεί να αποσταλούν στο email του Ομίλου σε μορφή φωτογραφίας jpg, με λογικό μέγεθος. Η κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης (άνω των 350 dpi), χωρίς φωτοσκιάσεις, τοποθετημένη ευθέως και όχι υπό γωνίαν.

Κάθε καλλιτέχνης θα χρειαστεί να αποστείλει μέσω email ένα βιογραφικό του (για τον ηλεκτρονικό εικαστικό κατάλογο), τις φωτογραφίες των έργων συμμετοχής του και πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (διεύθυνση - κινητό τηλέφωνο – email), καθώς και τα στοιχεία των έργων (τίτλος, τεχνική, διαστάσεις). Τα μη μέλη, θα επισυνάψουν επιπλέον το αποδεικτικό κατάθεσης της αξίας συμμετοχής. Αποστολή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το βιογραφικό θα είναι γραμμένο στα ελληνικά σε μορφή word με γραμματοσειρά Arial νουμ 12 και δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 200 λέξεις αυστηρά, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας, με σωστή ορθογραφία και σημεία στίξης. Προσοχή:  όχι βιογραφικό σε φωτογραφία (jpg, png) ή pdf.

Τα έργα θα αναρτηθούν σε ειδικό φωτογραφικό άλμπουμ στην ιστοσελίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Youtube.

Κάθε δημιουργός, μετά το πέρας της έκθεσης, θα λάβει αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και εικαστικό κατάλογο σε ηλεκτρονική μορφή.

Αξία συμμετοχής στην έκθεση:

  • Δωρεάν για τα ενεργά μέλη του Ομίλου
  • Για τα μη μέλη: 20 ευρώ.

Η συμμετοχή καταβάλλεται με τραπεζική κατάθεση ως 19/04/2021, στον κάτωθι λογαριασμό του Ομίλου:

Τράπεζα: Eurobank

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0400.14.0200210014

IBAN: GR7202604000000140200210014

Δικαιούχος: ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

(στην αιτιολογία κατάθεσης αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας και «Διορθόδοξη έκθεση».

Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη και όχι τον Όμιλο.

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος                            

Η Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                     Δημήτριος Πολλάτος 

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35