Τι προσφέρει ένα κομπολόι σε όποιον χαϊδεύει τις χάντρες του;

Τι προσφέρει ένα κομπολόι σε όποιον χαϊδεύει τις χάντρες του;

Το κομπολόι μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο εργαλείο χαλάρωσης. Με την εκλεπτυσμένη του πλέον εμφάνιση αποποιείται τον τίτλο του παιχνιδιού του τεμπέλη ή του αξεσουάρ του ψευτόμαγκα και διεκδικεί μια θέση στα χέρια όσων νιώθουν άγχος ή αμηχανία και θέλουν να εκτονωθούν. Απέχει βέβαια παρασάγγας εμφανισιακά από το εργαλείο προσευχής των μοναχών με τους κόμπους (κομποσκοίνι), αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όποιον τρόπο πιστεύει ο καθένας για αυτοσυγκέντρωση και  ενδοσκόπηση.

Τα οφέλη του παιξίματος κομπολογιού

Το επαναλαμβανόμενο χάδι στις χάντρες και στη φούντα είναι αγχολυτικό. Το μασάζ των ακροδακτύλων χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, ενώ παράλληλα τέρπονται η αφή, η ακοή και η όραση.

Το κομπολόι λειτουργεί ως διώκτης κακών συνηθειών. Σε βοηθάει, εκτός από το τσιγάρο, να κόψεις και άλλες πιθανές κακές συνήθειες (μάσημα των νυχιών).

Αποτελεί αντικείμενο απασχόλησης των χεριών σου δίνοντας διέξοδο στον εκνευρισμό και την αμηχανία. Παράλληλα εξασκείς και την επιδεξιότητά σου.

Βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και όλα τα καλά που πηγάζουν από αυτήν: ενδοσκόπηση και ενεργοποίηση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα ενίσχυση της ενόρασης, της διαίσθησης, της δημιουργικής φαντασίας και του διαλογισμού. Αυτό με τη σειρά του φέρνει ηρεμία, ισορροπία, θετική ενέργεια και ευεξία.

Μην το χρησιμοποιείς, αν είναι να ενοχλείς…

Ευγενής τέρψη σημαίνει να ευχαριστιέσαι, χωρίς να ενοχλείς τους άλλους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι το ρυθμικό βροντοχτύπημα του κομπολογιού είναι ιδανικό για να σπάσει τα νεύρα των άλλων. Το κομπολόι είναι μια καθαρά προσωπική απόλαυση, που δεν μπορείς (και δεν πρέπει να θέλεις) να τη μοιραστείς ηχητικά με κανέναν άλλον. Εξάλλου υπάρχει και ο ήσυχος τρόπος να το ευχαριστηθείς, απλώς χαϊδεύοντας τις χάντρες και τη φούντα του. Γι΄ αυτό άλλωστε φτιάχτηκε.

Πηγή: https://poiostigiati.gr/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35