Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, βήμα - βήμα η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, βήμα - βήμα η διαδικασία

Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που το εφαρμόζουν.

Λίγο μετά τις 11:00 , άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού. Οι πολίτες μπορούν να δουν την πλατφόρμα στην ιστοσελίδα eudcc.gov.gr και να προχωρήσουν στην έκδοσή του.

H Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα το εφαρμόσουν. Με το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID κάποιος πιστοποιεί πως έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με οποιοδήποτε εμβόλιο από εκείνα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ ή έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 περιέχει πληροφορίες για την κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό κατά περίπτωση.

Αποτελεί την ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 με οποιοδήποτε εμβόλιο από εκείνα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ ή έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19.

Πως εκδίδεται το πιστοποιητικό

Για να εκδοθεί το πιστοποιητικό θα πρέπει να έχετε Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας που αναγράφει τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.

Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

τον ΑΜΚΑ σας

Κύρια χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού:

παρέχεται σε ψηφιακή και / ή έντυπη έκδοση

είναι ασφαλές και προστατευμένο και περιλαμβάνει κωδικό QR

παρέχεται και στα αγγλικά

Μπορείτε να εκδώσετε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID - 19 ΕΔΩ:

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/greencertificate

Το βράδυ της Κυριακής εκδόθηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν είτε ψηφιακά, είτε να τυπώσουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35