Πώς θα συνεφέρεις ένα μάλλινο που «μπήκε» στο πλύσιμο;

Πώς θα συνεφέρεις ένα μάλλινο που «μπήκε» στο πλύσιμο;

Πλένεις το αγαπημένο σου πουλόβερ, κάτι πάει στραβά και συρρικνώνεται. Πριν βιαστείς να το κατατάξεις στα παιδικά ρούχα, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις να το συνεφέρεις χρησιμοποιώντας δύο πλαστικές λεκάνες, δύο πετσέτες και ένα μαλακτικό μαλλιών.

Επιχείρηση ξεχείλωμα

Γεμίζεις μία λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίχνεις μέσα λίγο ήπιο μαλακτικό μαλλιών και ανακατεύεις με το χέρι σου.

Βάζεις απαλά το πουλόβερ επάνω στην επιφάνεια του νερού και το αφήνεις να βυθιστεί μόνο του για να μουλιάσει στον πάτο της λεκάνης για ένα τέταρτο.

Κατόπιν το βγάζεις από τη λεκάνη χωρίς να το στύψεις και το ρίχνεις σε μια άλλη λεκάνη γεμάτη με καθαρό νερό.

Όπως και πριν, το αφήνεις να βυθιστεί μόνο του στο νερό για να ξεπλυθεί. Στη συνέχεια το βγάζεις από τη λεκάνη χωρίς να το στύψεις και το τυλίγεις σε μια πετσέτα που θα μαζέψει τα πολλά νερά.

Εν τω μεταξύ έχεις έτοιμη μια άλλη στεγνή πετσέτα, την οποία θα απλώσεις επάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Εκεί τοποθετείς το πουλόβερ και αρχίζεις να το ξεχειλώνεις για να το φέρεις στο σχήμα και το μέγεθος που είχε.

Κάθε τόσο το μακραίνεις ακόμα λίγο, μέχρι τελικά να στεγνώσει αναμορφωμένο (και μυρωδάτο) στο αρχικό του μέγεθος. Αν όχι, τουλάχιστον θα έχεις κάνει την προσπάθειά σου. Πηγή: https://poiostigiati.gr/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35